Gemma Gorga

(Barcelona, 1968). Com a poeta ha publicat Ocellania (1997), El desordre de les mans (2003), Instruments òptics (2005), Llibre dels minuts (2006) i Diafragma (2012, amb fotografies de Joan Ramell).

És també autora del llibre La cuina natural. Salut, tradició i plaer a taula (2004), escrit en col·laboració amb Antoni Lozano. Recentment, ha traduït Vint esmorzars cap a la mort, del poeta indi de parla anglesa Dilip Chitre (2012). L’obra de Gemma Gorga ha estat traduïda al castellà, l’italià i l’anglès, i ha rebut destacats premis literaris com el Rosa Leveroni, el Màrius Torres i el Miquel de Palol.

Treballa com a professora de literatura a la Universitat de Barcelona. En l’àmbit acadèmic, les seves darreres publicacions inclouen un pròleg a la poesia de Sant Joan de la Creu (2010) i un assaig titulat El mundo a través del libro. A propósito de Cervantes, Canetti y Hrabal (2007).