A l’ull de l’huracà
  • ISBN: 978-8488839-56-5
  • 416 pàgines
  • Publicat: octubre 2011
  • Dimensions: 15,5 x 23,2 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Sèrie Assaig
  • Gènere: Assaig
Preu paper: 23 €
Comprar en paper

Sharon G. Feldman

Sharon G. Feldman, nascuda a Nova York, és catedràtica i cap del Departament d’Estudis Llatinoamericans i Peninsulars a la Universitat de Richmond (Virgínia), on s’especialitza... Continuar llegint

A l’ull de l’huracà

Teatre català contemporani

Pere Bramon i Neil Charlton

L'Avenç

Catalunya viu actualment el període més dinàmic, extraordinari, opulent i polèmic de la seva història teatral moderna. Barcelona és el centre d’operacions d’una enèrgica escena teatral que, en el decurs de les dues darreres dècades, ha presenciat una sorprenent eclosió de nous autors dramàtics, un crescendo constant en l’assistència al teatre i un increment continu de la presència de directors, dramaturgs i companyies catalans a nivell internacional. El camí al llarg del qual l’escena teatral catalana contemporània ha lluitat per recuperar i reconstituir la legitimitat i visibilitat professionals que havia perdut durant la dictadura ha estat un procés complex, no exempt de situacions tempestuoses. Però un huracà sempre amaga en el seu centre una zona de serenitat. En aquest cas es tracta d’un espai ple de vitalitat, en què la banalitat, la despesa desmesurada o les solucions fàcils han estat substituïdes pel risc, l’experimentació, la recerca i el compromís.

El llibre, publicat l’any passat als Estats Units i Premi Serra d’Or 2010 de catalanística, examina el procés de ressorgiment del teatre català durant els últims trenta anys, amb una atenció especial als grups Els Joglars i la Fura dels Baus i als autors Josep M. Benet i Jornet, Sergi Belbel, Lluïsa Cunillé, Carles Batlle i Josep Pere Peyró.