Ebre, del bressol a la batalla
  • ISBN: 978-84-16855-01-8
  • 160 pàgines
  • Publicat: novembre 2016
  • Dimensions: 13,5x19,5 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Lletrafelina
  • Gènere: Narrativa
Preu paper: 15 €
Comprar en paper

Eduard Sola

Nascut a Santa Eulàlia de Ronçana el 1989, va estudiar a l’ESCAC, allà va especialitzar-se en guió i ben aviat va exercir com a professor... Continuar llegint

Pol Cortecans

Nascut a Barcelona el 1991, va estudiar a l’ESCAC on es va graduar en l’especialitat de guió. Va escriure quatre dels deu projectes finals de... Continuar llegint

Ebre, del bressol a la batalla

Tigre de Paper

La novel·la de la película de TV3!

Entre els nois mobilitzats al front republicà de la Batalla de l’Ebre de la Guerra Civil espanyola el 1938 hi ha en Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s’ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut; en Valentí Godall, un convençut antifeixista; i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d’odi com als enemics.

Ebre, del bressol a la batalla narra la història d’aquests cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El destí de tots ells resultarà imprevisible.

Mentre tot això passa, els màxims responsables del govern de la República, fan mans i mànigues per atreure l’atenció de França i Anglaterra. Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entretant, els nostres cinc protagonistes continuen lluitant vora el riu, suant, matant… i potser, morint.