El carrer és nostre
  • ISBN: 978-84-16689-48-4
  • 192 pàgines
  • Publicat: setembre 2017
  • Dimensions: 12,7 x 20 cm
  • Format: Rústica
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
Preu paper: 16 €

Aída Pallarès

Aída Pallarès és periodista cultural especialitzada en arts escèniques. Llicenciada en Cinema i Audiovisuals (especialitat en guió) per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de... Continuar llegint

Manuel Pérez

Manuel Pérez i Muñoz (Alcoi, 1981) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i Màster en Reporterisme Avançat per la Universitat Ramon... Continuar llegint

El carrer és nostre

Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan.

Raig Verd Editorial

El carrer és nostre és un relat sobre les arts escèniques a Catalunya per entendre què són i què signifiquen. Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar en quin punt es troben.

En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espais per jugar, poden ser aquestes arts una presa de poder?

Què en diuen

El carrer és nostre no és un catàleg de nostàlgies. És més aviat un relat subjectiu d’un passat que va ubicar la creativitat catalana al món; és un mapa del present rabiós, emergent i tremendament creatiu i dels seus vincles (a voltes desconnexions) amb el passat; i és també una eina de futur, ja sigui perquè afronta la qüestió de cap a on van les arts de carrer, ja sigui perquè restarà com a llegat textual fins que se’n podreixi l'última pàgina.

L’acció de deixar una empremta gràfica en un entorn humà compartit ens remet a les primeres pulsions d’expressió artística conegudes de la humanitat, fa desenes de milers d’anys, i representa una voluntat de manifestació i comunicació que troba en el suport físic una possibilitat de diàleg anònim i no simultani amb els similars.

Prenguem aquest llibre i fem-lo arribar a llocs on ningú se l’espera. Sortim als carrers i busquem-nos. Trobem-nos.