Els senyors del boom
Preu paper: 12.95 €
Comprar en paper

Gemma Garcia Fàbrega

Gemma Garcia Fàbrega (Barcelona, 1982) és periodista i corealitzadora de documentals independents com Dadaab —sobre el camp de refugiats kenià— i Ziztadak/Tábanos —sobre la desobediència al... Continuar llegint

Els senyors del boom

Qui i com va fer diners durant la bombolla immobiliària als Països Catalans

Edicions Saldonar

Amb textos de David Bassa i Xavier Vinader

La periodista del Grup de Periodistes Ramon Barnils Gemma Garcia Fàbrega toca a fons una història molt sensible, la de la febre de l’or immobiliari viscuda als Països Catalans i els seus impactes socials, polítics i econòmics, amb informació de primera mà i una anàlisi estrictament documentada que obre una perspectiva nova sobre els motius d’una catàstrofe.

A Els senyors del boom s’escriu la contracrònica d’un cicle viscut, però no tancat: es dibuixa un retaule estremidor amb els rostres dels que sí que hi van guanyar i s’hi van enriquir, es repassa l’anatomia dels fraus i les corrupcions que van acompanyar el tsunami especulatiu i s’explora la cartografia socioeconòmica de les restes del naufragi.

Tot això a partir de l’estudi de nou empreses capdavanteres que tracen uns patrons comuns. Un relat de l’auge i la caiguda de les persones i les societats que van escampar el líquid, van encendre el misto i van propagar el foc. Ho diu David Bassa al pròleg: «Benvolguts senyors del boom, un dia o altre havíeu de perdre la condició de senyors. I aquest dia ja ha arribat».