La guerra no té cara de dona
  • ISBN: 978-84-16689-64-4
  • 432 pàgines
  • Publicat: març 2018
  • Dimensions: 13,5 x 21,3 cm
  • Format: Rústica
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
Preu paper: 21.90 €

La guerra no té cara de dona

Miquel Cabal Guarro

Raig Verd Editorial

Premi Novel de Literatura 2015

Gairebé un milió de dones van combatre a les files de l’Exèrcit Roig durant la Segona Guerra Mundial. Aquest llibre reuneix el record i la memòria de centenars d’elles, dones que no només rescataven i cuidaven els ferits, sinó que també eren franctiradores, feien esclatar bombes i mataven els seus enemics.

Una part de la història que sovint s’ha omès en els relats de guerra, i que Aleksiévitx recupera en aquesta obra testimonial. Per primer cop, aquestes dones relaten la part menys heroica de la guerra: parlen sobre la brutícia i el fred, la fam, l’angoixa, la violència sexual i l’ombra omnipotent de la mort.

Què en diuen

Magnífic… Després de dècades de guerra recordades per “homes que escriuen sobre homes”, el seu objectiu és donar veu a aquella generació de dones que van ser menystingudes no només com a narradores, sinó també com a veteranes, mares i fins i tot com a possibles mullers.

Gràcies a Aleksiévitx, la història d’un milió de dones que van participar a l’exèrcit soviètic o com a partisanes contra els alemanys és una mica menys desconeguda.

Un monument a la valentia... Aquesta és una lectura dura, tant emocionalment com intel·lectual… El relat d'Aleksiévitx sobre la Segona Guerra Mundial a través dels ulls de centenars de dones, és extraordinari… El seu èxit és tan impressionant com admirables són les experiències d’aquestes dones.

Horrorós i commovedor… Aleksiévitx ha fet un servei enorme recordant aquestes històries… La guerra no té cara de dona explica la història d’aquestes dones oblidades, i el seu gran èxit és que reconeix la seva col·laboració però també l’infern que van patir.