Nazis a Barcelona
  • ISBN: 978-84-16853-05-2
  • 232 pàgines
  • Publicat: maig 2017
  • Dimensions: 21,5 x 25,50 cm. cm
  • Col·lecció: Fora de col·lecció
Preu paper: 25 €
Comprar en paper

Mireia Capdevila i Candell

Llicenciada en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB). Coordinadora de l’Arxiu... Continuar llegint

Nazis a Barcelona

L'esplendor feixista de postguerra (1939-1945)

L'Avenç

Tot i la neutralitat oficial del govern franquista, la Segona Guerra Mundial va tenir un impacte directe i visible sobre el país. Durant prop de cinc anys, Catalunya va rebre nombroses delegacions italianes i alemanyes. L’entusiasme per la nova Europa que proposava l’Alemanya nazi i les promeses de futur que plantejava el règim feixista italià eren els arguments escrits i gràfics que es difonien per tot el país. Nazis a Barcelona recull, d’una manera impactant i abassegadora, aquesta presència dels amics alemanys i italians a les ciutats catalanes, fossin Barcelona, Terrassa, Sabadell o Tarragona. Desfilades, visites de delegacions de les joventuts feixistes i nazis, actes acadèmics a la Universitat de Barcelona, exposicions, etc., són el testimoni que l’Espanya franquista rebia amb els braços oberts aquests amics i aliats.

La recerca en arxius i col·leccions gràfiques arreu del territori, la consulta sistemàtica dels fons hemerogràfics de l’època, les cerques bibliogràfiques ha permès bastir una crònica gràfica dura i sense concessions d’un passat mal amagat i mig ocult, que val la pena de fer sortir a la llum pública. Nazis a Barcelona és una coedició de L’Avenç amb l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Carles Pi Sunyer.

► Presentació del llibre

Exposició fotogràfica al Castell de Montjuïc fins al 23 de febrer de 2018