Carme Arenas

Llicenciada en Història de l’Art i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, és catedràtica de Literatura Catalana, crítica literària, traductora i editora. Integrant del grup poció (Poesia i educació), ha participat en la creació i publicació del llibre Aprendre amb Joan Brossa (1993) i de les webs Els-entra-i-surts de Brossa (Premi M. de Educación, 2004), Viu la poesia (Premi CNICE del M. de Educación, 2007) i Exposició virtual ‘Retrats d’infants’ de Carles Sindreu.

Ha comissariat exposicions sobre els poetes Carles Sindreu, Jordi Sarsanedas o Narcís Comadira, entre d’altres. Ha publicat estudis sobre els moviments d’avantguarda, com Les avantguardes a Europa i a Catalunya (1989), amb N. Cabré, i Carles Sindreu i Pons o el compromís amb l’avantguarda, X Premi de periodisme Amador Garrell i Alsina, atorgat per Òmnium Cultural (2002).

Ha tingut cura de l’edició de l’Obra completa de Joan Salvat-Papasseit (Cercle de Lectors, 2006) i de l’OC de Joana Raspall Batec de paraules. Dirigeix la col·lecció ‘Educació 62’ a Eds. 62 i Austral Educación a Ed Planeta. És Cap de redacció de la revista Catalan Writing. Ha traduït , entre d’altres, autors com N. Maquiavel, G. Boccaccio, I. Calvino, M. Bontempelli, S. Satta, I. Svevo (Premi Crítica Serra d’Or de traducció), L. Sciascia o U. Eco.

Des de 2010 és Presidenta del PEN Català.

(A l’octubre)