10 llibres per a un Nadal intens

Des de Llegir en Català us recomanem 10 llibres de les nostres editorials per viure un Nadal intens i ple de literatura. Amb aquests llibres podreu fer els millors regals per aquestes festes: regals culturals, intensos, plens d’emocions i de bona literatura.

VDQSA_COBERTAEn especial us recomanem el llibre de nom enigmàtic: Vols dir que som això? 25 peces literàries per intentar saber com som. El contingut no ho és gens: hem encarregat a vint-i-cinc escriptors –la majoria són autors de les nostres editorials– que triïn un objecte, un motiu, un fet, un aliment… que trobin significatiu del nostre àmbit cultural. A partir d’aquesta elecció, cadascun d’ells ha escrit un relat en un to diguem-ne irònic, elegant, incisiu. Tothom ha fet el que li ha vingut de gust, en definitiva.

L’objectiu era que de tot plegat en sortís un llibre sense cap pretensió èpica, un exercici lúdic per dibuixar un retrat molt lliure de com ens decodifiquem a partir d’elements inesperats: el tovalló de Messi, El zoo d’en Pitus, l’edifici Venus de la Mina, el cargol poma, els ous de Salvador Dalí, l’urna de cartró…

La nòmina d’escriptors fa goig: Enric Aguilar, Jordi Puntí, Lluís Llort, Joan Pons Bover, Anna Molina, Jaume Monzó, Laura Huerga, Sebastià Bennasar, Lluís Calvo, Joan-Lluís Lluís, Enric Borràs, Tina Vallès, Cesk Freixas, Vicenç Pagès Jordà, Tomàs Vibot Railakari, Adrià Pujol Cruells, Isabel Sucunza, Andreu Martín, Jenn Díaz, Marta Orriols, Víctor Sabaté, Joan Benesiu, Matthew Tree, Joni D. i Mar Bosch. I amb il·lustracions en color de Jordi Borràs.

La resta de llibres recomanats per aquest Nadal són:

louise_bryant_portadaSis mesos rojos a Rússia – Louise Bryant – Traducció d’Àngel Ferrero 

 

 

 

 

coberta_cat_webQuè en fas, d’una idea? – Kobi Yamada i Mae Besom

 

 

 

 

VOLIAC_COBERTAVoliac 2004 – Anna Molina

 

 

 


coberta llibre nazis
Nazis a Barcelona. L’esplendor feixista de postguerra (1939-1945) – Mireia Capdevila i Francesc Vilanova

 

 

 


Coberta Txarango.indd
Obriu les portes – Txarango i Gemma Capdevila

 

 

 

 

Portadamalesdecisions300Males decisions – Susana Hernández

 

 

 
PORTUGAL_coberta frontalPortugal – Miguel Torga

 

 

 
Portada_A-LA-CASA-DE-LINTERPRET_UDLA la Casa de l’intèrpret – Ngugi wa Thiong’o – Traducció de Josefina Caball

 

 

 

 

PORTADA_CANCO DE LA PLANA_ALTACançó de la plana – Kent Haruf – Traducció de Marta Pera