Debat sobre [la] cultura catalana al CCCB

Cinc dones referents de la cultura catalana reflexionen sobre la situació actual, a partir de la publicació del llibre Debat sobre [la] cultura catalana (L’Avenç, 2019)

Debat sobre [la] cultura catalana

Diàleg amb Maria BohigasNajat El HachmiÀngels Margarit, Mercè Picornell i Simona Škrabec.

Dilluns 9 desembre 2019 a les 18.30 al Hall del CCCB (C. Montalegre, 5, 08001 Barcelona)

El diàleg serà moderat per Esther Vera, directora del diari Ara.

DEBAT SOBRE [LA] CULTURA CATALANA, 1967

A l’estiu del 1967, Josep M. Castellet, Josep Ferrater Mora, Joan Fuster, Joaquim Molas i Baltasar Porcel, cinc destacats intel·lectuals, es troben a la casa que Porcel té a Vallvidrera per debatre sobre la cultura catalana. Entre altres qüestions, hi aborden temes que han acordat prèviament com són el paper de l’intel·lectual, la llengua i la cultura, les diferents realitats del Principat, Mallorca i València, els problemes culturals dins l’Estat espanyol i la projecció cultural sobre la pròpia societat.

El debat va ser transcrit llavors, però havia romàs inèdit fins ara, en què ha estat editat per L’Avenç, a proposta de l’Aula Joaquim Molas de la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, dipositària de l’arxiu de Joaquim Molas, i amb un pròleg del professor Jordi Cerdà, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ha tingut cura de l’edició. Publicat el mes d’octubre passat, constitueix el volum número 100 de la col·lecció Els Llibres de L’Avenç.

DEBAT SOBRE [LA] CULTURA CATALANA, 2019

Cinquanta anys després d’aquelles converses, hem convidat Maria Bohigas (editora), Najat El Hachmi (escriptora), Àngels Margarit (coreògrafa), Mercè Picornell (filòloga) i Simona Škrabec (escriptora), cinc dones referents de la cultura catalana actual, a reprendre aquest diàleg: mirant enrere i tenint present el context en què es van produir, però amb la voluntat d’incidir en el debat cultural actual.

Com a mirall del debat del 1967, totes cinc tindran una primera trobada a porta tancada aquest mes de novembre a MUHBA Vil·la Joana, Casa Verdaguer de la Literatura, que serà enregistrada per un equip del diari Ara, dirigit pel periodista Emili Manzano.

Uns dies més tard, el dilluns 9 de desembre, a les 18.30h, tindrà lloc el debat públic que mantindran al CCCB amb voluntat de compartir una diagnosi de la situació actual i apuntar pistes de futur. En aquesta ocasió, el diàleg serà moderat per Esther Vera, directora del diari Ara.

INFORMACIÓ

Preu: 3€. Gratuït per Amics del CCCB, aturats, carnet de docent de la Generalitat i jubilats amb la Targeta Rosa. Aforament limitat. Informació de l’acte al CCCB.

L'Avenç