Invitacions_El contagi_SITGES

‘El contagi’ d’August Bover a Sitges

El poeta August Bover, la il·lustradora Alba Gàmiz i l’editor de Saldonar Francesc Gil-Lluch presenten a Sitges el llibre de poemes El contagi.

Dilluns 13 de desembre

18.30 h

Biblioteca Santiago Rusiñol (plaça de l’Ajuntament, 13, Sitges)

 

El contagi és un fruit del confinament que la societat va haver de patir l’any 2020, arran de la pandèmia de coronavirus. Els poemes —elegantment il·lustrats per Alba Gàmiz— reflecteixen sensacions i sentiments que s’experimentaven aquells dies de malaltia i de mort, en què s’iniciava per a la humanitat una etapa desconeguda i terrible, de la qual —encara sense vacuna, llavors— no es veia la fi.

Amb el seu característic rigor formal, amb versos que van des del decasíl·lab marquià fins al tetrasíl·lab, passant per l’heptasíl·lab, l’hexasíl·lab i el pentasíl·lab, i on sovintegen dècimes i sonets, August Bover ens fa transitar per una primavera inesborrable.
Un pas del temps marcat per l’evolució de la natura abastable des de l’horitzó domèstic i per les festivitats de Sant Jordi i el Corpus Christi no celebrades. Són «poemes pandèmics», com en diu el doctor Antoni Trilla en el pròleg.

Saldonar