Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents catalanes a debat

A l’Odissea Associació Cultural, el Grup Bestiari i Llegir en Català, ens plau convidar-vos a la jornada de treball “Els llibres i els dies. Les editorials i llibreries independents catalanes a debat” i a la preestrena del documental sobre el tema, realitzat per Pep Puig.
Diumenge 3 d’abril de 2016, a les 16 hores ESCAVI, Escola del Cava i el Vi Carrer Amàlia Soler, 27 08720 Vilafranca del Penedès.

Pretenem posar a debat obert la realitat en què sobrevivim els llibreters i editors independents aquests darrers anys, emmarcada per:

• La gran concentració produïda al món editorial i el control dels drets d’autor en llengua catalana en poques mans.
• La proliferació de petites editorials i llibreries independents que cerquen formes imaginatives d’organització i relació comercial, ocupen nous espais literaris i, al mateix temps, subratllen el valor del llibre com a instrument social, identitari i cultural.
• La crisi econòmica sobre el sector editorial independent i les llibreries independents.
• La irrupció del llibre electrònic, el posicionament de cadascun dels sectors afectats respecte d’això i la necessitat de configurar la relació entre les diferents parts implicades: autors, distribuïdors, llibreters i lectors.
• Necessitat d’implementar un model econòmic diferent al dominant pel que fa al sector del llibre, inspirat en una lectura atenta del territori i la influència que tenen les llibreries i editorials independents que hi estan implantades, mantenint unes estructures microeconòmiques eficaces i enriquidores de l’entorn socioeconòmic i cultural.

És necessari confirmar l’assistència. Per més informació: Pep Garcia – 938 181 473 / 605 924 374 elsllibresielsdies@gmail.com

En aquest document, trobareu tota la programació de les jornades literàries. Programa Jornades

Llegir en Català