Invitacions_Frank-Relly_LA-INEXPLICABLE

‘Frank Relly i els netsuke’ a La Inexplicable, amb Jaume C. Pons Alorda

Presentem la novel·la d’un autor que debuta, Teodor MarcosFrank Relly i els netsuke.

Et convidem a la primera presentació (i lectura), a la llibreria La Inexplicable, el 9 de juliol a les 19.30, en companyia de Jaume C. Pons Alorda.

I ens agradaria donar-te una alegria si descobreixes, com nosaltres, un narrador poderós.

Jaume C. Pons Alorda, com a prescriptor entusiasmat, diu això a l’epíleg, i no ens podem estar d’aplaudir-lo:

“Quin orgull que Teodor Marcos hagi escrit amb aquesta llibertat, amb aquest humor deliciós, amb aquesta mala llet antidecimonònica i amb tal sensualitat desbocada en un món en què, dia que passa dia que empeny, la llibertat d’expressió està cada cop més amenaçada pels poders fàctics, violada per una societat cada cop més mediocre i massacrada per un món que va de políticament correcte quan en realitat no és res més que una flassada de misèria mental i de lepra humana”.

Frank Relly i els netsuke s’aparta de la tendència de la novel·la cap a la crítica o el mirall social. És una narració gens costumista, pur joc, artifici pur. Com la bona literatura, té la intenció de crear una ficció basada en la relectura dels codis del gènere, en aquest cas el negre, amb un humor molt peculiar i sense buscar cap altra transcendència que no sigui la comunicació i l’empatia amb el lector. Per fer això, Teodor Marcos crea un delicat escenari en què el que preval és la literatura dins la literatura. Pur artifici metaliterari, un goig.

Et demanem que llegeixis què n’han dit a Donar Sal:

Teodor Marcos: Frank Relly ets tu?

Jaume C. Pons Alorda: Teodor Marcos i Frank Relly

Octavi Gil Pujol: Literatura per passar-s’ho bé

Saldonar