La-tela-blanca_CALDERS

Josep Torelló presenta ‘La tela blanca’ a La Calders

Josep Torelló presenta la seva primera novel·la, La tela blanca, a La Calders (passatge de Pere Calders, 9, a les 19.30 h), en companyia de l’editor de Saldonar Francesc Gil-Lluch.

Tots dos llegiran textos del llibre.

Josep Torelló (Barcelona, 1982) és doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona i professor de Narrativa Audiovisual i Història de l’Art al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya. Va fer una estada postdoctoral a Rússia, a la Universitat Estatal de Sant Petersburg.

Ha publicat dos discos amb la banda de rock Amics del Bosc, Fluctuacions de l’Apòstol/Flam (2011) i Desig (2014). També li agrada pintar.

De què va la novel·la?:

Aquí tenim el començament del segle, en una Barcelona que s’explica a si mateixa dia a dia amb totes les veus.

Aquí tenim totes les contradiccions, tots els desitjos, totes les expectatives d’un noi d’uns vint anys, aprenent de tot.

Aquí tenim la vida d’un artista incipient amb tota la passió en ebullició, per la música, la literatura, la pintura i, sense treva, l’amistat i el sexe.

Aquí el tenim, amb la família, la vila de l’estiu i els carrers de la zona alta de la ciutat.

Aquí tenim una personalitat que es va creant a si mateixa a cops, que contrasta amb el seu entorn i el vol fer seu, per aportar la seva mirada.

I aquí el tenim nosaltres, per fer-nos-el nostre. Per estimar-lo, o per odiar-lo.

Amb La tela blanca, el seu primer llibre de ficció, Josep Torelló crea un personatge peculiar, ric en matisos i punts foscos, que anem coneixent a partir de les anotacions d’un dietari. Fa servir tots els recursos perquè sapiguem qui i com és: la confessió personal, la reflexió estètica, la crònica dels viatges, la valoració de la capital i el poble, les aventures sentimentals i, també, la poesia.

 

 

 

Saldonar