CIUTATSENSEVEÏNS_TW

‘La ciutat sense veïns’ d’Andreu Merino a La Deskomunal de Sants

Conversa a La Deskomunal de Sants sobre la Barcelona de l’especulació immobiliària, per presentar el llibre La ciutat sense veïns.

Amb un membre del GHAS.

Organitzat per la llibreria La Ciutat Invisible.

 

Dimecres 27 d’octubre

19 h

La Deskomunal (Tenor Masini, 5, Sants-Barcelona)

 

La ciutat sense veïns és el retrat cru d’una Barcelona on el dret a l’habitatge està cada cop més vulnerat. La concentració de la propietat, la manca de lleis per intervenir el mercat i l’empobriment de les persones dibuixen un escenari en què accedir a un pis acostuma a ser una quimera.

La investigació del periodista Andreu Merino parteix de casos particulars per explicar situacions compartides per milers de barcelonins: des de l’impagament del lloguer fins al desnonament i la connivència del sistema judicial, passant per la vergonya de les màfies de l’ocupació.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat l’accés a l’habitatge encara més al centre del debat polític i social, i ha portat al límit molts veïns que veuen com la ciutat els expulsa.

«Andreu Merino és un periodista compromès, desproveït de cinisme i valent perquè fiscalitza com cal i sense concessions a qui té a la seva disposició més mecanismes per modificar la realitat a favor del seu interès econòmic o corporatiu». —Ferran Casas

Saldonar