Divendres 29 d'octubre de 6:30 pm a 8:00 pm

‘La ciutat sense veïns’ d’Andreu Merino a Premià de Mar

INVITACIONS_La ciutat sense veins_PREMIA

Conversa a Premià de Mar sobre la Barcelona de l’especulació immobiliària, per presentar el llibre La ciutat sense veïns.

Amb el periodista Andreu Merino i la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, presentats per la periodista Sara Montesinos.

Divendres 29 d’octubre

18.30 h

Can Sanpere (Sant Cristòfol, 41, Premià de Mar)

 

La ciutat sense veïns és el retrat cru d’una Barcelona on el dret a l’habitatge està cada cop més vulnerat. La concentració de la propietat, la manca de lleis per intervenir el mercat i l’empobriment de les persones dibuixen un escenari en què accedir a un pis acostuma a ser una quimera.

La investigació del periodista Andreu Merino parteix de casos particulars per explicar situacions compartides per milers de barcelonins: des de l’impagament del lloguer fins al desnonament i la connivència del sistema judicial, passant per la vergonya de les màfies de l’ocupació.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat l’accés a l’habitatge encara més al centre del debat polític i social, i ha portat al límit molts veïns que veuen com la ciutat els expulsa.

«Andreu Merino és un periodista compromès, desproveït de cinisme i valent perquè fiscalitza com cal i sense concessions a qui té a la seva disposició més mecanismes per modificar la realitat a favor del seu interès econòmic o corporatiu». —Ferran Casas