PreLiteral 2018: Conversa sobre ‘El patriarcat del salari’, de Silvia Federici

El proper dimecres 28 de març a les 7 de la tarda, la llibreria La Carbonera acollirà el primer acte previ de Literal, fira d’idees i llibres radicals.

Es tracta de la presentació del llibre ‘El patriarcat del salari’ de Silvia Federici publicat per Tigre de paper l Edicions. En la conversa hi participaran Marina Sánchez Cid, activista i economista feminista, i Carme Navarro, activista feminista de Ca La Dona. La taula estarà moderada per la periodista Marta Molina.

Entrada lliure. Us hi esperem a totes!

Nota: La Fira Literal tindrà lloc de l’11 al 13 de maig al recinte de la Fabra i Coats. Més informació: http://literalbcn.cat/

SINOPSI DEL LLIBRE
Marxisme i feminisme. Són complementaris, irreconciliables o estan en realitat condemnats a entendre’s? Poques autores han reflexionat més sobre aquesta qüestió, i ho han fet des de la coherència política i el rigor intel·lectual, que Silvia Federici. Aquest llibre recull una sèrie d’articles i conferències escrits per l’autora de ‘Caliban i les bruixes’ des dels anys setanta fins a l’actualitat. El treball de cures, els ventres de lloguer, la prostitució, el treball domèstic i la seva relació amb el mercat laboral o les absències a l’obra de Marx –que tants debats i malentesos han generat al moviment obrer i el feminista al llarg del segle XX– són alguns dels temes tractats per Federici als textos recollits a aquest llibre. Tots ells tenen una cosa en comú: fan una revisió profunda del marxisme des d’una perspectiva feminista, entenent que la teoria marxista, malgrat les seves mancances, ha estat essencial per al feminisme i el seu desenvolupament.

Llegir en Català