Magdalena Tulli a Girona

Magdalena Tulli ens visita i ofereix una xerrada a la llibreria 22 amb la periodista Ester Bertran.

Magdalena Tulli és considerada una de les autores europees més importants de la literatura contemporània, segons la Universitat de Cambridge. I així ho demostren les nombroses traduccions a diverses llengües, i les nominacions i premis dintre i fora del seu país. Sabates de taló italià (Raig Verd, 2018) ha guanyat el Premi literari Gdynia i el Premi Gryfice. El 2013, Magdalena Tulli va guanyar un premi a la seva trajectòria, el Premi Julian Tuwim.

Les seves novel·les W czerwieni i Tryby van ser nominades per al Premi Nike, el guardó literari més prestigiós de Polònia, l’any 1999 i 2004, respectivament, i el 2007 El defecte (Raig Verd, 2015) en va ser finalista. L’any 2006 Tryby fou nominada al Premi Internacional de Literatura IMPAC de Dublín. W czerwieni guanyà, l’any 2012, el premi a la Millor Novel·la Traduïda, atorgat per la Universitat de Rochester.

La protagonista de Sabates de taló italià, mig polonesa, mig italiana, es descobrirà a si mateixa. Torna a casa a cuidar de la seva mare per un Alzheimer que avança cap a records cada vegada més distants. Així, combinarà la duresa de la cura de la seva mare amb els records de la seva infància i els secrets que la malaltia ja no pot amagar més.

Raig Verd Editorial