Presentació de la novel·la gràfica ‘Els anys d’Allende’ a Barcelona

Dilluns 9 de juliol a LES 19h a l’Espai Contrabandos (C. Junta del comerç, 20. Barcelona) Carles Reyes i Rodrigo Elgueta, autors xilens de la novel·la gràfica ‘Els anys d’Allende’, presentaran aquest còmic que va rebre el premi a la millor edició a la pasada edició de la Fira Internacional del Llibre de Santiago – Filsa, a Xile.

Sinopsi:

En John Nitsch és un corresponsal nord-americà que arriba a Xile el 1970 per cobrir les eleccions on va sortir escollit president Salvador Allende. Aviat establirà amistat amb militants de la Unidad Popular amb els que serà testimoni dels esdeveniments fins al brutal cop d’estat de 1973, els coneguts com «mil dies» del govern d’Allende. La seva mirada estrangera li permet fer un relat objectiu i precís del poder i dels enemics als quals es va enfrontar la via xilena al socialisme, així com d’aquells, que des d’un suport crític, creien que el govern de la Unidad Popular havia d’avançar més de pressa i anar més lluny. Aquesta novel·la gràfica presenta una panoràmica del que van ser els anys d’Allende, combinant la crònica perfectament documentada amb el relat d’intriga i el suspens.

Biografia dels autors:

Carles Reyes, guionista, comunicador audiovisual i docent. Membre fundador d’ergocomics.cl, lloc web on escriu articles i entrevistes sobre narrativa gràfica. Ha contribuït a l’organització de diversos festivals de còmic i és cofundador de l’editorial independent Feroces Editores. També fou editor de la revista internacional de còmics llatinoamericana Suda Mery K! i ha conduït el programa de ràdio online Viñetas del fin del mundo. Ha col·laborat amb pròlegs, assaigs, entrevistes i còmics en diverses publicacions -impreses i online- xilenes i d’arreu del món.

Rodrigo Elgueta, dibuixant i professor d’arts plàstiques. Ha treballat com a il·lustrador per a diverses editorials. A Xile ha publicat els còmics Dragón Lemur (Visual Ediciones, 2001) i ¡Flamenco! (Platino, 2011) i ha estat un dels dibuixants de la saga Heredia Detective. Ha exposat els seus treballs tant a Xile com a l’Estat espanyol i realitza tasques de gestió cultural, organitzant i coordinant projectes i esdeveniments de narrativa gràfica. És editor, juntament amb Juan Vásquez, de la revista Platino.

 

Llegir en Català