Aniversari amb web a la SLC

Un any i poc, i sembla una eternitat. És el temps que fa que a Llegir en Català escampem el nostre projecte pertot, allà on el lector té un moment per escoltar la proposta que els editors de l’associació expliquem amb fe i convicció. Hi hem pensat ara que hem obert el nostre web. En parlàvem mentre anàvem cap a les escales de la Catedral a presentar-lo el 12 de setembre durant la Setmana del Llibre en Català. Tota la fe que posem en la nostra feina, tota la motivació que transmetem de tot cor queda reflectida en aquest nou mitjà per posar-nos en relació amb els lectors. És l’esperit que ens mou i esperem que sigui la sensació que tingui qualsevol que s’acosti a donar una ullada al web.

No hem volgut que el nostre web fos només un espai per publicitar els nostres llibres, que també, sinó que ens hem estimat més que fos en part un espai de trobada d’una comunitat lectora que volem mantenir alerta per proveir-la de continguts i idees. És per això que hem demanat als dissenyadors una pantalla neta, transparent, amb blancs i blaus que convidin a la relaxació i a la netedat. I hem estructurat els continguts perquè no siguin només nostres, sinó compartits amb tothom que hi tingui interès. És el que ha dit Jordi Fernando, de Meteora, a la roda de premsa: “En un moment de gran debat col·lectiu, era necessari habilitar un espai per expressar opinions”. Ens hi posem amb l’entusiasme i l’ambició que sabeu que ens defineixen.

Aquesta ambició es reflecteix també en el desig expressat d’anar més enllà de les nostres fronteres, sense complexos i amb humilitat, per donar l’oportunitat als lectors d’altres països de gaudir de la lectura dels nostres autors. Com ha explicat molt bé Laura Huerga, de Raig Verd, volem que els escriptors que publiquem “traspassin fronteres i es coneguin a l’estranger perquè són molt bons i s’ho mereixen”, començant per les fires de Frankfurt i Guadalajara. Signe dels nous temps d’obertura cap enfora, sens dubte.

En definitiva, i tal com ha assenyalat Ilya Pérdigo, d’Alrevés/Crims.cat, la creació del portal ha marcat un punt d’inflexió del nostre primer any de vida, en què les editorials hem publicat dos catàlegs de novetats, hem presentat els llibres a fires i hem promogut els nostres productes a través de les xarxes socials i allà on se’ns ha donat l’oportunitat.