Barbara Pym

Barbara Pym (1913-1980) va néixer a Oswestry, Shropshire. Es va llicenciar en Literatura Anglesa a St. Hilda’s College (Oxford). Durant la Segona Guerra Mundial va prestar servei al Cos Auxiliar Femení de l’armada britànica. Posteriorment va treballar a l’Institut Internacional Africà de Londres. Al llarg de la seva vida va escriure diverses novel·les, entre les quals destaquem Excellent Women (1952), Jane and Prudence (1953), Less than Angels (1955), Els homes de Wilmet (1958), No Fond Return of Love (1961), The Sweet Dove Died (1978) i A Few Green Leaves (1980). Quartet de tardor (1977), que ara publiquem, va ser finalista del The Booker Prize. Després de la seva mort, el 1980, se’n va publicar el diari, A Very Private Eye (1985).

Juntament amb Elizabeth Taylor, és considerada una de les escriptores angleses més importants de la segona meitat del segle xx. L’escriptor i crític Philip Larkin va reivindicar-la com una de les millors escriptores oblidades d’aquest segle.

Les seves novel·les, molt riques en matisos psicològics i amb un gran sentit de l’humor i de la ironia, són magnífics retrats de la realitat quotidiana d’uns personatges amb unes vides aparentment grises.