Giuseppe Catozzella

Giuseppe Catozzella (Milà, 1976) és llicenciat en Filosofia. Escriu per a La Repubblica, L’Espresso, Vanity Fair i per a l’edició italiana del Financial Times.

Ha publicat dues novel·les basades en treballs d’investigació en què retrata la cara més fosca i violenta d’Itàlia: Espianti, sobre el tràfic d’òrgans humans, i Alveare, sobre el domini de la màfia calabresa al nord del país. D’aquesta darrera, se n’han fet quatre espectacles teatrals, a més del telefilm L’assalto per a la RAI. Ha guanyat diversos premis que reconeixen la seva obra com a periodista i escriptor.

La seva novel·la Córrer sense por va ser traduïda arreu del món i va assolir un gran èxit de crítica i públic. Va guanyar el prestigiós Premi Nacional Carlo Levi 2015, va ser finalista del Premi Strega 2014 i va aconseguir el Premi Strega Giovani 2014, concedit a la novel·la més valorada pels joves italians. Ara se n’està preparant l’adaptació cinematogràfica. Amb El gran futur, la seva nova novel·la, Catozzella segueix el mateix camí: posar-nos en la pell de les persones que es veuen obligades a protagonitzar les epopeies dels nostres dies.

Giuseppe Catozzella és ambaixador de bona voluntat de la UNHCR.