Miriam Toews

Miriam Toews (Canadà, 1964) va néixer a Steinbach, un petit poble mennonita del Canadà. Ha escrit vuit novel·les, entre les quals Les tristes recances (2014), Elles parlen (2018) i Una bondat complicada (2021), publicades per Les Hores.

L’autora ha rebut diversos reconeixements, entre els quals destaquem haver guanyat dues vegades el Rogers Writers’ Trust Fiction Prize, un dels premis més importants del Canadà, i haver estat dues vegades finalista de l’Scotiabank Giller Prize. També ha estat nominada al Folio Prize i a l’International IMPAC Dublin Literary Award.

Una bondat complicada (2021) va guanyar el prestigiós Governor General’s Award for Fiction. També va rebre el Margaret Laurence Award i el premi al millor llibre de l’any atorgat pels llibreters canadencs.

Les tristes recances (2014) va guanyar diversos premis literaris, incloent el Rogers Writers’ Trust Fiction Prize 2014, un dels premis més importants del Canadà, i el Sinbad Prize for Foreign Fiction 2015.

Elles parlen (2018) va ser finalista del Governor General’s Award for Fiction.

Els crítics destaquen la capacitat de Toews de combinar l’humor i el dolor d’una manera tan especial que fa que la tristesa més insuportable sigui temperada pel somriure i es torni assumible. Alguns li fan un lloc al costat d’escriptores canadenques tan conegudes com Alice Munro i Margaret Atwood.