Salah Jamal

Barceloní d’origen palestí, va néixer a Nablus (Palestina) el 1951. Després de la invasió israeliana de 1967, va abandonar la seva ciutat natal. Els avatars de la vida el van portar a Barcelona, on viu des de fa quaranta-vuit anys. Establert a la ciutat, va compaginar els estudis superiors amb tota mena de feines, fins que es va doctorar en Medicina. Posteriorment, es va llicenciar en Història i Geografia per la Universitat Central de Barcelona.

És professor del Màster Món Àrab i Islàmic a la UB. Va ser professor de diversitat cultural a la UVic, i ha estat convidat a diverses universitats i conferenciant de múltiples disciplines.

És autor de diferents llibres, entre els quals destaca Aroma àrab, receptes i relats (Bissan Edicions, 2014), traduït a diverses llengües i guardonat amb el premi al millor llibre de cuina estrangera (saló del llibre Gourmand, França). També és autor de Palestina, ocupació i resistència (El Jonc, 2002); Catalunya en quatre pinzellades (F. Jaume Bofill, 2000); Allò que cal saber sobre els àrabs (Flor del Viento, 2012) i de nombrosos articles publicats en diversos mitjans de comunicació.

Ha estat guardonat amb el premi Nijmet Al-Quds de l’Acadèmia i la Unió General d’Escriptors i Poetes Palestins.