Catàleg de tardor de 2017

Us presentem el Catàleg de tardor de 2017 de Llegir en Català, amb les novetats de les 9 editorials que conformen LeC i un especial del llibre Vols dir que som això?, un llibre col·lectiu editat per Llegir en Català.

Després de l’edició fa dos anys del llibre de La Marató de TV3, Llegir en Català publiquem el segon títol del nostre segell. El nom que li hem posat pot semblar enigmàtic: Vols dir que som això?

El contingut no ho és gens: hem encarregat a vint-i-cinc escriptors –la majoria són autors de les nostres editorials– que triïn un objecte, un motiu, un fet, un aliment… que trobin que és prou significatiu del nostre àmbit cultural. A partir d’aquesta elecció, cadascun d’ells ha escrit un relat en un to diguem-ne irònic, elegant, incisiu. Tothom ha fet el que li ha vingut de gust, en definitiva.

L’objectiu era que de tot plegat en sortís un llibre sense cap pretensió èpica, un exercici lúdic per dibuixar un retrat molt lliure de com ens decodifiquem a partir d’elements inesperats: el tovalló de Messi, El zoo d’en Pitus, l’edifici Venus de la Mina, el cargol poma, els ous de Salvador Dalí, l’urna de cartró…

La nòmina d’escriptors fa goig: Enric Aguilar, Jordi Puntí, Lluís Llort, Joan Pons Bover, Anna Molina, Jaume Monzó, Laura Huerga, Sebastià Bennasar, Lluís Calvo, Joan-Lluís Lluís, Enric Borràs, Tina Vallès, Cesk Freixas, Vicenç Pagès Jordà, Tomàs Vibot Railakari, Adrià Pujol Cruells, Isabel Sucunza, Andreu Martín, Jenn Díaz, Marta Orriols, Víctor Sabaté, Joan Benesiu, Matthew Tree, Joni D. i Mar Bosch. I amb il·lustracions en color de Jordi Borràs.

I les novetats de Alrevés / Crims.cat, Edicions del Periscopi, Edicions Saldonar, Birabiro Editorial, El Gall Editor, L’Avenç, Raig Verd Editorial, Sembra LlibresTigre de Paper Edicions.