Dia internacional del Llibre Infantil i Juvenil

Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil 2021El 2 d’abril se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, coincidint amb la data de naixement de Hans Christian Andersen. L’IBBY en promou la celebració des del 1967, amb l’ànim d’inspirar amor pels llibres i la lectura i cridar l’atenció de la comunitat internacional sobre la literatura infantil i juvenil.

Enguany la secció d’Estats Units (USBBY) ha estat l’encarregada d’elaborar el missatge. La poeta nord-americana d’origen cubà Margarita Engle, que ha publicat diversos llibres de poesia i ha estat reconeguda amb alguns premis especialitzats en literatura infantil, és l’autora del missatge. El brasiler Roger Mello, que també té una llarga i premiada trajectòria en l’àmbit de la il·lustració infantil, és el creador del cartell. L’autora i traductora Mercè Ubach s’ha encarregat de la versió catalana. Aquí la teniu: DILIJ_2021.

El catàleg de llibres infantils i juvenils de Llegir en Català creix cada vegada més. BiraBiro, editorial especialitzada en LIJ forma part de l’associació, però, a més, altres editorials com Raig Verd, Sembra Llibres, Tigre de Paper o Mai Més també publiquen títols pensats i destinats als més petits o als joves. Creiem fermament que és fonamental fomentar la relació amb els llibres i la lectura crítica des de ben petits per tal de tenir lectors adults formats, amb criteri i que gaudeixin dels llibres.