Jordi Cuixart i Montserrat Ayats feliciten LeC pel seu cinquè aniversari

La celebració del cinquè aniversari de Llegir en Català va ser una festa del sector del llibre i les editorials que formem part de l’associació no podem estar més contentes d’aquella jornada; no només per l’èxit de l’acte organitzat al CCCB, sinó per les nombroses mostres de suport i afecte rebudes al llarg dels darrers dies. D’aquestes, en volem compartir dues, la de Montserrat Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, la de i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, a la presó des del passat octubre (podeu llegir a sota els dos missatges complets).

La setmana passada Ayats va fer arribar a LeC la seua congratulació amb paraules com aquestes: “Crec que, malgrat la complexa situació del país, la creació i l’edició en català viuen un bon moment i que col·lectivament ho hem de saber aprofitar per incorporar nous lectors a la nostra llengua. Iniciatives com la vostra, de compartir determinats aspectes del procés editorial; la selecció de les obres, autors, traductors… que han de formar part dels vostres catàlegs, segur que hi contribueixen i hi contribuiran”.

De la seua banda, Cuixart ens va remetre el passat dia 19 una carta des del centre penitenciari de Soto del Real amb paraules com les següents: “El pensament crític, les singularitats editorials, el compromís amb els Països Catalans, així com la sensibilitat en l’edició i la relació entre el lector i l’editorial fa de la vostra Associació un motiu més d’autoestima col·lectiva”.

Cuixart, a més a més, ens va escriure aquest missatge: “En uns temps on sembla que el matís tingui l’obligació de desaparèixer us emplaço a seguir treballant perquè la cultura passi a formar part del centre de les nostres vides. Segurament el millor antídot contra el totalitarisme i la intolerància”.

Amb els ànims renovats i les bateries carregades després de la celebració del nostre cinquè aniversari i de rebre tantes mostres de suport i estima, només podem dir que seguirem treballant com fins ara per enfortir el sector editorial en català i enriquir la nostra cultura.

 

Missatge de felicitació de Montserrat Ayats:

 

Quatre ratlles per desitjar a totes les editorials que formeu part de Llegir en Català un feliç aniversari! I, sobretot, per desitjar-vos que en puguem celebrar molts més d’aniversaris!!

Crec que, malgrat la complexa situació del país, la creació i l’edició en català viuen un bon moment i que col.lectivament ho hem de saber aprofitar per incorporar nous lectors a la nostra llengua. Iniciatives com la vostra, de compartir determinats aspectes del procés editorial; la selecció de les obres, autors, traductors… que han de formar part dels vostres catàlegs, segur que hi contribueixen i hi contribuiran.

M’afegeixo, doncs, al brindis que proposeu per l’enfortiment de la lectura en català!

Salut i llibres en català!

Montse Ayats

Presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

 

Carta de Jordi Cuixart:

 

 

 

 

Foto: El president d’Òmnium, Jordi Cuixart | Adrià Costa | Extret de NacióDigital