LeCtures d’estiu

Ha arribat l’estiu i, un cop més, l’Associació de Llegir en Català i les editorials que en formen part us volem recomanar les lectures més fresques, novetats editorials on podreu gaudir tant de traduccions de clàssics francesos i veus actuals d’Itàlia i Austràlia com de textos provinents d’arreu dels Països Catalans.

Gaudiu amb #LeCturesdestiu

 

Cicle d’Almandaia

Antoni Vidal Ferrando

EL GALL

A les tres novel·les, per primera vegada reunides sota el nom de Cicle d’Almandaia, descobrim com els homes no estem fets de somnis, sinó de memòria. Superant la consistència onírica tan celebrada des dels temps de Shakespeare, arribem al triomf de la memòria, sense la qual cada dia despertaríem dins d’un univers tèrbol i borrós.

 

L’hostal vermell

Honoré de Balzac

Traducció de Josep M. Muñoz Lloret

L’AVENÇ

“On seríem tots nosaltres si calgués anar a buscar l’origen de les nostres fortunes?” és la pregunta ètica que planteja el crim que explica la novel·la, la història d’un assassinat comès durant les guerres napoleòniques a la riba del Rin.

 

Mort d’un guia de riu

Richard Flanagan

Traducció de Josefina Caball

RAIG VERD

Del guanyador del Booker Man, Richard Flanagan, us recomanem no perdre-us aquesta obra colpidora que ens apropa a la història de Tàsmania; una natura desconeguda, voluptuosa, salvatge i d’una preciositat inimaginable.​ Richard Flanagan ens transporta per la història i per la intimitat de les seves gents com si fos el mateix guia de riu, amb la seguretat i habilitat de la seva meravellosa escriptura.

 

Llibre de les bèsties

Ramon Llull

Adaptació de Roc Casagran

SEMBRA

Celebrem l’Any Llull amb la relectura que ha realitzat l’escriptor Roc Casagran d’un clàssic indiscutible de les nostres lletres. Un llibre sobre les lluites de poder que adopta una vigència inquietant i ens descobreix les facetes més tenebroses de la condició humana.

 

La cara B

Esperança Camps

LLIBRES DEL DELICTE

Un aspirant a escriptor de novel·la negra decideix escriure la història del seu pare, ex polític corrupte fugit de la justícia, quan la policia comença a trobar els cadàvers dels seus antics companys de trijipocs polítics escampats per tot València. Una novel·la metaliterària que descriu la corrupció des d’una òptica original i divertida.

 

La revolta que viurem

Ivan Miró

TIGRE DE PAPER

Quatre personatges entrecreuaran les seves vides enmig d’una Barcelona on s’hi desperta la rebel·lia. L’experiència de la lluitadora que ja va viure la traïció de la transició; l’impuls i l’explosió d’una joventut disposada a capgirar-ho tot, amb la innocència de descobrir el món i la predisposició de l’activisme convençut; les dificultats de la dona migrada, amb una triple explotació i opressió a l’esquena… Paisatges de lluita, de vida quotidiana i relacions socials, de records de combats llunyans en un món molt proper on el sentit i el valor de la vida canvien de forma dràstica. Vides viscudes encontrades a la ciutat comuna.

 

Malabo i les cendres

Gemma Freixas

METEORA

La novel·la és el llarg viatge d’Eduardo Moiche des d’Espanya fins a la idíl·lica raconada d’un petit riu africà. Aquest recorregut transporta també els lectors fins al coneixement d’una situació política insostenible a Guinea Equatorial de la qual a Europa tothom s’ha desentès després de treure’n benefici

 

Memòria del buit

Marcello Fois

Traducció d’Anna Casassas Figueras
PERISCOPI
Memòria del buit és una novel·la que ens transporta al cor de la Sardenya de principis del segle XX. Bandolerisme, caciquisme i les primeres convulsions causades pel feixisme en forma de faula mediterrània. Una obra que es mou entre la realitat històrica i les llegendes populars per explicar-nos el mite de Samuele Stocchino, el bandit més buscat de Sardenya.

 

Ginesta per als morts

Agustí Vehí

ALREVÉS/CRIMS.CAT

Una novel·la negra empordanesa, de la mà de l’Agustí Vehí fem un recorregut antropològic, històric, urbanístic i gastronòmic per terres gironines.  La llum i les olors es combinen amb el dolor de la guerra i del record de les memòries negres empordaneses. Com ja és habitual en l’autor, Ginesta per als morts uneix la història amb el gènere negre, un retrat ben sòrdid del món que ens envolta i una dosi d’humor ben necessària pels temps que corren.

 

Cants de sirena negra

Sebastià Bennasar

SALDONAR

Una sirena negra sedueix un jove periodista i desapareix. L’enamorat emprèn un viatge per seguir el rastre de la dona amb cua de peix per mig Europa, que acaba a l’illa mediterrània de Cabrera, mite i paradís alhora. Una immersió en els millors universos de la novel·la d’aventura, amb els referents posats al dia de les narracions de Herman Melville, Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad, Jack London i Jules Verne.