Llegir en català a la 36a Setmana del Llibre en Català

Del 7 al 16 de setembre tindrà lloc a l’avinguda de la Catedral de Barcelona la Setmana del Llibre en Català, i un any més l’associació d’editorials independents Llegir en Català (LEC) hi serà present amb dues casetes i diverses activitats.

A les casetes 4-5 hi haurà els llibres de L’Avenç, d’Edicions del Periscopi, de Raig Verd i d’Edicions Saldonar. A les casetes 12-13 es trobaran els títols d’Alrevés /Crims.cat, de BiraBiro Editorial, de Sembra Llibres, de Tigre de Paper Edicions i d’Editorial Les Hores.

 

Entre les novetats que els diferents segells porten a La Setmana, hi ha aquestes:

El museu de l’amor modern, de Heather Rose, traduïda per Carme Geronès (Editorial Les Hores)

Una reflexió sobre la importància de l’art en la vida quotidiana i la necessitat de donar sentit a la nostra vida.

 

El tresor d’en Lucio, de Belatz, amb traducció d’Àngel Ferrero (Tigre de Paper Edicions)

En aquestes pàgines plenes d’acció, en Lucio ens ho explica tot, o gairebé tot. I és que, com ell diu, «el revolucionari que no fa res no és res més que un capellà».

 

M’enterro en els fonaments, de Manuel de Pedrolo (Sembra Llibres)

Una novel·la negra que ens parla sobre la culpa, la incomprensió, el sexe o la violència. I sobre l’etern dilema moral de si el fi justifica els mitjans.

 

Els Quiquè i l’estrany atac del cop de sol gegant, de Laurent Rivelaygue, amb il·lustracions d’Olivier Tallec (BiraBiro Editorial)

Quan l’Olívia dibuixa un sol enorme, els Quiquè es moren de calor. Un ventilador els dona una mica d’aire fresc, però és massa potent i s’emporta volant el barret de la Pamela…

 

Magret i els anarquistes, de Francesc Puigpelat (Alrevés /Crims.cat)

Barcelona, finals de 1936, hivern. El comissari Jules Magret arriba a Barcelona amb un objectiu ben clar: capturar l’anarquista Llibert Tarrés, un falsificador acusat d’homicidi.

 

El poder de la mentida, de Joan Julibert (Edicions Saldonar)

En ple debat sobre les fake news i la rellevància que han adquirit les xarxes socials, Joan Julibert publica un assaig provocatiu en què es reclama el dret a la mentida davant el valor absolut de la veritat.

 

Lluitar amb el diable. Memòries de la presó, de Ngũgĩ wa Thiong’o, amb traducció de Josefina Caball (Raig Verd Editorial)

Ngũgĩ wa Thiong’o va ser pres polític a la presó de màxima seguretat de Kenya sense judici. Aquest llibre és una reflexió sobre què suposa empresonar ideologies i com es lluita i allibera l’esperança.

 

Canteu, esperits, canteu, de Jesmyn Ward, amb traducció de Josefina Caball (Edicions del Periscopi)

Amb un llenguatge ric i musical Jesmyn Ward ens ofereix una road movie literària imponent que parla des dels marges.

 

La línia d’ombra, de Joseph Conrad, amb traducció de Marta Bes Oliva (L’Avenç)

Un jove capità, amb l’embarcació aturada als mars tropicals i la tripulació malalta, s’enfronta a la “línia d’ombra” que separa joventut i maduresa.

 

Pel que fa a les activitats, se n’han programat aquestes:

  • Diumenge 9, 18.30h. Escenari 2

 

Presentació de La pornografia de les petites coses, de Joanjo Garcia, a càrrec d’Anna Ballbona. Organitza: Sembra Llibres

 

  • Dilluns 10, 19.30h. Escenari 1

 

Taula rodona “Crims.cat, gènere negre i policíac arreu dels Països Catalans”

A càrrec d’Isabel-Clara Simó, Juli Alandes, Francesc Puigpelat i Salvador Casas. Modera: Ilya Pérdigo. Organitza: Editorial Alrevés/Crims.cat

 

 

Tríptic informatiu de les darreres novetats: