Llegir en Català al MOT!

Del 15 al 24 de març tindrà lloc a Girona i Olot el festival literari MOT, organitzat pels dos ajuntaments. Enguany el comissari del MOT és el filòsof, escriptor i periodista Josep Ramoneda, i el seu fil conductor serà la reflexió sobre el compromís de la literatura a partir d’allò viscut.

Diversos autors de Llegir en Català hi participaran en les diferents activitats programades. Així, el 17 de març, Erri De Luca, qui ha publicat en Sembra Llibres La paraula contrària, conversarà amb David Fernàndez sobre escriptura de resistència. Fernàndez és coautor, junt a Anna Gabriel, d’August Gil Matamala. Al principi de tot hi ha la guerra (Sembra).

El 22 de març, Mar Bosch, autora de Les generacions espontànies (Edicions del Periscopi) participarà a Olot en el col·loqui “Literatura i malestar” amb Valèria Gaillard, Vicenç Pagès i Xevi Sala.

El mateix 22, i també a Olot, l’autor romanès Mircea Cartarescu, qui recentment ha publicat l’edició catalana de Solenoide en Periscopi, dialogarà amb Bashkim Shehu sobre com escriure al voltant del món postsoviètic.

El dia 23, l’escriptor turc Hakan Günday i John Carlin conversaran sobre persone si regles. Günday ha publicat en Periscopi Daha!

Finalment, el dissabte 24 de març Ngugi wa Thiong’o, Salem Zenia i Josep Ramoneda debatran al voltant de la literatura com a memòria col·lectiva. L’editorial Raig Verd ha traduït diverses obres del kenià Thiong’o, com ara Descolonitzar la ment, Desplaçar el centre, Somnis en temps de guerra o A la casa de l’intèrpret.

Un any més, L’Avenç serà mitjà col·laborador del festival.