Llegir en Català ha dut el seu catàleg de Foreign Rights a quatre fires internacionals

En les últimes setmanes, diversos editors de Llegir en Català han estat presents en fires internacionals del llibre, en el marc de les quals han pogut presentar la segona edició del nostre catàleg de Foreign Rights (disponible aquí) a agències i editorials de tot el món.

Després de les Fires de Frankfurt i Guadalajara, dues fires de referència i d’interès internacional, on vam començar contactes molt interessants amb diferents països europeus, i vam presentar el primer catàleg de Foreign Rights de Llegir en Català, enguany vam decidir explorar mercats més locals, Bogotà i Varsòvia.

Feria Internacional del Libro de Bogotá (FILBO) (19/4 a 2/5)

Ilya Pérdigo, editor d’Alrevés/Crims.cat i Laura Huerga de Raig Verd han estat els nostres ambaixadors a la FILBO, una fira que forma part d’una “ruta” de fires llatinoamericanes, que comença a Perú, segueix a l’Argentina i acaba a Colòmbia. En aquestes fires s’aprecia el bon moment que viu el sector del llibre allà, en aspectes creatius, projectes molt ambiciosos, amb un espai “vital” envejable, amb un potencial lector amplíssim, amb unes institucions potents, amb energia, amb idees renovades, fresques i amb espai per tothom.

Ha estat una experiència interessant per apreciar, valorar, estar atent al que s’està fent a Colòmbia i intentar establir ponts per la col·laboració amb el suport imprescindible de les institucions públiques catalanes. Volem fer una menció especial per Acli (Asociación colombiana de libreros independientes), un grup de 25 llibreries que funcionen individualment però alhora col·lectivament en la comunicació, en fires, en despeses compartides, i sobretot, en una idea comuna, defensar els projectes independents i, per tant, defensar la cultura des de l’amor pel que fan. Des de Llegir en català ens sentim molt propers aquest projecte.
85090074-b88f-4ef2-9801-784dfb3b4a59

A més, Laura Huerga va ser convidada a la xerrada sobre literatura neerlandesa, on va parlar de l’obra de Gerbrand Bakker (Premi IMPAC, Premi Llibreter, més de quinze premis internacionals) de Jan van Mersbergen o de Peter Terrin. En el cas de Terrin, va tenir l’oportunitat de comentar la novetat que acaba de publicar, Post Mortem, guanyadora del Premi AKO, el més important en llengua neerlandesa.

Feria-libro-bogota-2016

 

Fira del Llibre de Varsòvia (19 a 22/5)

Aniol Rafel, editor de Periscopi, va ser l’encarregat de representar l’associació Llegir en català a la Fira del Llibre de Varsòvia, on enguany Barcelona i la literatura catalana eren les convidades especials. En aquest marc es van produir reunions amb les set principals editorials poloneses de cara a establir les bases de futurs acords, alhora que es donava a conèixer el catàleg de Foreign Rights de Llegir en Català als visitants de l’estand de l’Institut Ramon Llull. D’aquestes reunions en van sortir diverses peticions de lectures de llibres publicats per les editorials de l’associació, així com una primera presa de contacte amb la realitat de les editorials independents literàries que formen part de l’associació.

IMG-20160519-WA0007

 

>> Visiteu la nostra pàgina de Foreign Rights