Llibres per al nou any

Ja som al 2020 i segur que continueu amb moltes ganes de lectures!

Des de Llegir en Català us proposem les darreres novetats de les nostres editorials que de ben segur que us atraparan.

Que en gaudiu!

 

La favorita de l’Harem

Andreu Martín

Alrevés/Crims.catTorna l’Harem del Tibidabo, el prostíbul modernista més luxós de Barcelona, amb la seves portes de roure, els vitralls heràldics i les gàrgoles de castell. Tot com sortit d’un conte si no fos perquè el regent del bordell, l’histriònic Emili Santamarta, es veurà submergit dins d’una trama on haurà de defensar innocents en una lluita entre policies corruptes i, sobretot, entre dos clans que volen fer-se amb el monopoli del tràfic d’armes i drogues de la ciutat.

 

 

La bretxa
Anthony Cartwright
Tigre de PaperCairo Jukes, boxejador de Dudley, viu encadenant contractes precaris. Ha crescut enmig de les retallades que recorren la zona interior d’Anglaterra com les venes obertes d’un vell ordre industrial. Llavors coneix la Grace, una exitosa realitzadora de cinema documental de Londres. De la mà d’un dels escriptors anglesos del moment, ens acostem, a través d’una ficció vertiginosa i emocionant, a la complexa situació de fractura que viu la Gran Bretanya amb el Brexit. 

 

Mirada prohibida
Nina Bouraoui
Editorial Les HoresAls carrers d’Alger, una nena, separada de la vida de la ciutat per una finestra, observa.
És a la pubertat, el seu pare no li ha parlat durant dos anys. La mare prepara alguna cosa i les germanes callen. La seva única culpa és néixer nena. El seu destí és l’avorriment, la submissió, la soledat i el confinament. Un crit a favor de la llibertat i contra les actituds religioses que releguen les dones a l’oblit. 

 

La cabra
Anne Fleming
SembraLa cabra és una novel·la deliciosa d’Anne Fleming sobre uns personatges fascinants que tracten d’omplir de sentit les seves vides. Una novel·la alegre i commovedora, seleccionada en el prestigiós catàleg White Ravens, traduïda a una desena de llengües i que aviat s’estrenarà al cinema. Un llibre entre el misteri i l’aventura, entre els animals i les persones, que converteix la ciutat de Nova York, i els seus museus, en una protagonista més d’aquesta història. 

 

Neix un teixidor de somnis
Ngugi wa Thiong’o
Raig VerdMentre Ngũgĩ se’n va a estudiar a la Universitat de Makerere, Uganda, el seu poble es defensa de l’Imperi britànic. En aquells temps convulsos és quan neix un dels intel·lectuals més importants de la nostra època. En aquest text emocionant i provocatiu es despleguen simultàniament el naixement de Ngũgĩ wa Thiong’o com a escriptor combatiu, la fi del colonialisme militar en un dels episodis més violents de la història global i l’empoderament dels pobles africans per decidir el seu futur. 

 

Víctor Català, l’escriptora emmascarada
Margarida Cascuberta
L’AvençAssaig biogràfic d’una escriptora, Caterina Albert (L’Escala, 1869-1966), que, per protegir-se, va haver d’utilitzar un pseudònim masculí i una sèrie de màscares per construir l’obra de la seva vida, el mateix personatge de Víctor Català. A mesura que creix la seva obra, la gran autora de Solitud s’aferra als seus silencis, a desaparèixer per defensar la seva independència creativa al marge de dogmes i escoles. 

 

Feixisme persistent
Alba Sidera
SaldonarFeixisme persistent és un treball periodístic molt exigent d’Alba Sidera, fruit d’anys d’investigació sobre el terreny, que ofereix totes les eines per entendre l’ascens de l’extrema dreta a Itàlia, situant-la dins del marc europeu i posant-la en relació amb l’auge que té a l’estat espanyol. Amb textos de Ferran Casas i Jordi Borràs. 

 

És el meu arbre
Olivier Tallec
BiraBiro Editorial“És el meu arbre i són les meves pinyes.” Un esquirol se les empesca totes per intentar protegir el seu arbre. L’humor de Tallec ens fa reflexionar sobre el sentit, de vegades absurd, de les possessions.