Binti

Premi Hugo 2016 a la millor novel·la curta
Premi Nebula 2015 a la millor novel·la curta
Premi BookTube SFF 2016 a la millor novel·la
Premi Nommo a la millor novel·la curta 2017
Finalista del premi BSFA 2015 al millor relat curt
Finalista del premi de Fantasia Britànica 2016 a la millor novel·la
Finalista del premi Locus 2016 a la millor novel·la

La Binti és la primera himba convidada a estudiar a Uni Oomza, la universitat intergalàctica més prestigiosa. Per poder estudiar a Uni Oomza, fugirà en la primera nau que surt del planeta, desafiant la seva família i els seus costums, en un viatge més important del que ella s’espera.

Els khoush són en lluita contra els medusa, una raça alienígena que segrestarà la nau on viatja la Binti. La Universitat Oomza ha desafiat els medusa i ella serà la peça clau d’un conflicte interestel·lar.

Binti és el primer llibre de la trilogia Binti. Inclou el conte de l’edició especial de la trilogia, Foc Sagrat.

Què en diuen

Binti és una lectura suprema sobre una afropolita extraordinària a l’espai. És una meravellosa combinació d’aventura extra-terrestre i de l’antiga doble diplomàcia africana. Inoblidable!

Nnedi Okorafor escriu futurs gloriosos i fantasies fabuloses. Els seus mons obren la ment a coses noves, però sempre mantenint-se arrelada a la seva terra i amb un peu a la realitat. Prepareu-vos per enamorar-vos de Binti.

La Binti és del tot captivadora... [i] demostra que una noia pot canviar el curs de la galàxia.

Més enllà d’una història sobre una jove intensament intel·ligent, valenta i compassiva que es troba fent diverses coses per primera vegada, també és una primera història de contacte. La seva genialitat rau en quantes versions d’aquest primer contacte Okorafor desplega al text.

Binti és una joia compacta d’aventura, valentia i altres mons. Nnedi Okorafor utilitza de manera eficaç el format curt per crear suspens i un viatge visual. I l’heroïna, la Binti, ens convida a participar en la seva missió secreta. Des del principi, sabem que és especial i està destinada a coses més grans, però sense conèixer les proves que li posaran a prova la resistència. Com a resultat, el seu heroisme i les seves vulnerabilitats criden la nostra atenció, mantenint-se ferma fins al final.