Cap altre amic que les muntanyes

Cap altre amic que les muntanyes

Escrit des de la Presó de Manus

Josefina Caball

Raig Verd Editorial

 

PREMIS AL LLIBRE Cap altre amic que les muntanyes

Victorian Prize for Literature

 

Victorian Premier’s Prize for Nonfiction

NSW Premier’s Literary Award: Special Award

ABIA General Non-Fiction Book of the Year (Australian Book Industry Award)

State Library New South Wales National Biography Award

El 2013 Behrouz Boochani va ser il·legalment detingut a l’illa de Manus, un centre de detenció d’immigrants prop de la costa d’Austràlia.  A la presó, on ha passat sis anys, sense eines ni espai per a la creació, Boochani va escriure heroicament a través de WhatsApp aquest llibre. Un llibre sobre la violència i les injustícies que es cometen en el nostre nom amb l’excusa de la llei.

L’obra es va publicar a Austràlia i va guanyar els premis més importants del país convertint-se en una denúncia i visibilitzant una vergonya internacional.  Un dels llibres més venuts el 2019 és el crit de resistència i l’extraordinari testimoni d’un refugiat.  Una veu que ens recorda les vivències de tants refugiats i migrants apàtrides empresonats a tot el món.

Behrouz Boochani és periodista i un reconegut defensor dels drets humans, guanyador d’un Media Award d’Amnistia Internacional d’Austràlia, se li han atorgat també els premis Diaspora Symposium Social Justice Award, Liberty Victòria 2018 Empty Chair Award, de l’Anna Politkóvskaia de periodisme i del Premi Veu Lliure PEN Català 202o.

 • ISBN: 978-84-17925-26-0
 • 384 pàgines
 • Publicat: setembre 2020
 • Dimensions: 143x213 cm
 • Format: Rústica amb solapes
 • Col·lecció: Raig Verd
 • Col·lecció: Raigs Globulars
 • Gènere: Narrativa
 • Gènere: No ficció
 • Preu paper: 23.95 €
 • Preu ebook: 8.99 €

Què en diuen

El nostre govern va empresonar el seu cos, però la seva ànima es va mantenir lliure.

Un relat potent... em va provocar vergonya i indignació. L’escriptura de Behrouz és lírica i poètica, tot i que els horrors que descriu són indiscutibles

Una lectura poètica, a més de fascinant, i totes les cases n’haurien de tenir una còpia.

Presenta un testimoni lúcid, poètic i devastador de la barbaritat insana que es pronuncia en el nostre nom.

Un crit des del cor, un lament, alimentat per una urgència ferotge, escrit amb el lirisme d’un poeta, les habilitats literàries d’un novel·lista i les visions profundes d’un astut observador del comportament humà i de la política despietada d’un empresonament cruel i injust

Un llibre desconcertant que tots els australians haurien de llegir

Un escriptor magnífic. Per entendre la veritable naturalesa del que hem fet, tots els australians, començant pel primer ministre, hauríem de llegir la intensa obra lírica i poesia en prosa de Behrouz Boochani.

El llibre immersa el lector en els horrors quotidians de la presó de Manus: l’avorriment, la frustració, la violència, l’obsessió i la fam; l’assetjament burocràtic insignificant i la degradació extrema; les tragèdies i la desesperança que destrueixen l'ànima. La seva creació va ser una tasca gairebé inimaginable ... penetrarà la ment de qualsevol que el llegeixi.

Boochani ha desafiat i ha derrotat els millors esforços dels governs australians per negar la cara i la veu als sol·licitants d'asil. I quina veu: poètica però impertorbable, acerba però compassiva, trista però mai autoindulgent, reflexiva i considerada fins i tot en la ràbia i la desesperació. ... Possiblement és un dels llibres més importants publicats a Austràlia en dues dècades, el període durant el qual les nostres polítiques de refugiats s'han endurit, i els nostres cors s'han endurit en el procés.

Un document històric essencial.

A falta d'imatges, acudeixo a aquest llibre per comprendre què hem fet, què seguim fent. És, senzillament, el llibre més extraordinari i important que he llegit mai

Behrouz Boochani ha escrit un llibre tant potent com poètic i commovedor. Descriu la seva experiència de viure a la presó de refugiats amb una visió i intel·ligència profundes