El codi del capital

El codi del capital

Com la llei crea riquesa i desigualtat

Núria Parés Sellarès

Saldonar

Comparteix

Llibre de l’any al Financial Times i al Business Insider

El capital és la característica que defineix les economies modernes, però la majoria de persones no tenim ni idea d’on prové. Què és, exactament, el que transforma la mera riquesa en un actiu que genera automàticament més riquesa? El codi del capital explica com es crea el capital a porta tancada a les oficines dels advocats i per què aquest fet poc conegut és un dels principals motius de l’ampliació de la bretxa de riquesa entre els titulars del capital i la resta.

La jurista Katharina Pistor argumenta que la llei «codifica» selectivament determinats actius i els dota de la capacitat de protegir i produir riquesa privada. Amb la codificació legal adequada, qualsevol objecte, reclamació o idea es pot convertir en capital, i els advocats són els responsables del codi. Pistor descriu com trien entre diferents sistemes i dispositius legals els que s’ajusten millor a les necessitats dels seus clients, i com les tècniques antigues de codificació de la propietat de la terra com a capital s’utilitzen avui per codificar accions, bons, idees i expectatives.

Aquest llibre provocador dibuixa un retrat preocupant de la naturalesa global del codi, de les persones que li donen forma i dels governs que l’apliquen.

ISBN: 978-84-19571-09-0
336 pàgines
Publicat: març 2023
Dimensions: 14 x 21 cm
Format: Rústica cosida amb solapes
Col·lecció: No-ficció
Gènere: Assaig
Gènere: No ficció
Preu paper: 21.00 €
Preu ebook: 9.99 €