Estiu

Guanyadora de l’Orwell Prize per Literatura Política 2021

Estiu s’inicia al febrer del 2020, quan el virus és encara només una amenaça a l’horitzó. Ens deixem caure a la casa de la família Greenlaw i ens endinsem en vides que s’entrecreuen. Què tenen en comú les persones que pensen que no tenen res en comú? Tornarem als personatges del quartet estacional per descobrir que, malgrat les diferències, tots estem connectats.

Estiu tanca la sèrie de novel·les del quartet estacional recollint de nou la preocupació per l’emergència climàtica, els migrants, la divisió i la polarització. Als nombrosos premis guanyats per l’autora, amb Estiu hi suma l’Orwell Prize per Literatura Política, on el jurat resol: “La conclusió del quartet estacional d’Ali Smith segella la seva reputació com la gran cronista de la nostra època”.

  • ISBN: 978-84-17925-68-0
  • 352 pàgines
  • Publicat: agost 2021
  • Dimensions: 140 x 207 cm
  • Col·lecció: Raigs Globulars
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 20.00 €

Què en diuen

La lectura dels quatre llibres junts és una experiència que afecta profundament, que ens fa entendre l’enorme ambició que els connecta de forma subjacent, la intel·ligència profunda i compassiva que reposa en el seu interior. Ali Smith ha aconseguit fer del seu quartet estacional quelcom realment remarcable, una obra que està a l’alçada dels reptes de l’era que l’invoca, però també una sèrie de novel·les que perduraran, que explicaran a les futures generacions el que va ser viure en aquests temps tan tensos i febrils, i com, a través de l’art, vam sobreviure.

Sense pompositat ni melodrama, Smith exposa els horrors quotidians més enllà dels titulars paralitzants, a la vegada que captura una fam latent per la bellesa i la unitat que empeny els individus més enllà del comfort d’imaginar (sí, és possible) un món millor.

La novel·la de l’any.

Lluminosament bonica.

Una execució admirable.

Una proesa literària.

A mesura que els personatges d’Estiu s’entrellaçaven (...), tenia la sensació que cap novel·lista s’ha apropat mai a descriure la particular i trista bogeria informada dels nostres temps.

"Estiu" és més que una estació perenne. És l’actuació de bravura d’una escriptora, en la vasta foscor del dia, que recull tota la calor i la llum del nostre estiu interior.

A "Estiu", Smith revela connexions subtils però globals entre els personatges i els temes recurrents dels quatre volums, que condueixen aquest brillant quartet a un tancament satisfactori. Però, com correspon als nostres temps foscos, aquest volum conté quelcom ombrívol, una sensació lúgubre que ni tan sols la característica compassió de Smith i la seva intel·ligència juganera no poden acabar de mitigar.