#FakeYou

#FakeYou

Fake news i desinformació. Monopolis de la manipulació informativa i retallades de llibertat d’expressió

Raig Verd Editorial

Les fake news no són un fenomen nou: els governs, els partits polítics, els mitjans de comunicació i les grans corporacions —o els monopolis d’informació equivalents a cada època— n’han fet sempre un ús interessat. No és sospitós, doncs, que les polítiques i reformes normatives que s’estan proposant per combatre-les criminalitzin les noves tecnologies i no els mitjans tradicionals? I que no advoquin per tallar el problema de soca-rel, sinó que pretenguin imposar als ciutadans retallades de la llibertat d’expressió i informació?

#FakeYou exposa investigacions que desmunten els mites sobre els quals es recolza aquesta onada de legislacions lliberticides. Aquest document aspira a esdevenir una eina de defensa contra les retallades de les llibertats fonamentals i una arma contra les noves formes de manipulació, mentida i falsificació.

 

Autors:

Simona Levi, Robert Guixaró, Max Carbonell, Gemma Palau, Elizabeth Bodi, Gemma García, Guillem Martínez, Mariluz Congosto, Lorin Decarli i Tatiana Bazzichelli

  • ISBN: 978-84-17925-05-5
  • 152 pàgines
  • Publicat: octubre 2019
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 13.90 €

Què en diuen

És necessari actuar d’una manera efectiva contra les fake news, però sense atacar la llibertat d’expressió. En democràcia, no poden jutjar la llibertat d’informació els mateixos que inverteixen en crear desinformació.