Història d’un matrimoni
– Nominada al Nordic Council Literature Prize 2016
– Nominada al Norwegian Critics Prize for Literature 2015

«Haig de pensar com va ser per a ella aquella primavera, un d’aquells dies abans que passés tot». Aquesta és una de les primeres frases d’aquesta novel·la sobre el matrimoni. Dita un cop, tot ha acabat.

Tot anava bé, fins que de forma sobtada deixà de funcionar. Què va passar realment?

Un home intenta entendre per què el seu matrimoni ha pogut trencar-se, quan ell i la seva dona s’estimaven d’una manera tan sòlida.

Ell reflexiona sobre si mateix i sobre ella, i sobre la vida que van compartir, intentant comprendre què és l’amor i el gran impacte que té en les seves vides.

La novel·la ha estat traduïda a onze idiomes i ha estat nominada a diversos premis com el Norwegian Critics‘ Prize for Literature 2015 i el The Nordic Council Literature Prize 2016.

 

«Geir Gulliksen ha deixat com a poeta, novel·lista, assagista i editor la seva empremta en la literatura noruega. Amb les últimes novel·les, ha estat responsable d’una exploració constant i original de les condicions de vida en la socialdemocràcia contemporània, sovint amb els rols de gènere, la sexualitat i la vida familiar com a punts focals. […] La novel·la ofereix un retrat poc comú i finament acurat de la dinàmica d’una relació duradora, la proximitat, la comunitat i la intimitat, però també d’una distància que creix entre la seguretat i la llibertat».

Jurat del Nordic Council Literature Prize 2016

 

  • ISBN: 978-84-946775-0-2
  • 164 pàgines
  • Publicat: maig 2017
  • Dimensions: 14 x 21 cm
  • Format: Rústica
  • Col·lecció: Les Hores
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 16.90 €

Què en diuen

Gulliksen narra con pluma ágil, amena y honesta una historia cuyo principal atractivo reside en que toda la lectura está descrita por Jon desde el punto de vista de Jiminy, de manera que es el hombre el que se pone en la piel femenina para entender de alguna manera la evolución de su relación.