Històries inversemblants, en general

Històries inversemblants, en general

Josefina Caball

Raig Verd Editorial

Comparteix

El primer llibre de relats de Alasdair Gray és una magistral col·lecció que, amb la seva novel·la Lanark, el va situar com un dels més originals i importants escriptors escocesos.

Hi trobem relats, il·lustrats pel propi Gray, sobre l’estructura jeràrquica de la societat, el culte als óssos, l’explotació industrial dels ànecs, la construcció d’obres faraòniques o la lingüística del segle XVIII. Encara que, realment parla sobre aquests temes? Segons Jonathan Baumbach del New York Times, ‘Alasdair Gray és un rebel que lluita de manera desesperada contra la tirania interioritzada’ i les seves ‘Històries inversemblants, en general, són violents gestos de llibertat estètica i moral. Uns melancòlics, i de vegades extáticos grinyols de cadenes que insisteixen-mitjançant l’exemple del seu humor, energia i bellesa-en la transcendència de la imaginació’.

ISBN: 978-84-15539-35-3
320 pàgines
Publicat: maig 2013
Dimensions: 21,3 x 14,3 cm
Col·lecció: Raigs Globulars
Gènere: Narrativa
Preu paper: 20.95 €

Què en diuen

El llibre és una meravella d'enginy, una col·lecció variada i rica en què les habilitats de Gray com a artista visual i il·lustrador es col·loquen no només al costat, sinó més enllà dels productes de la seva fèrtil imaginació com a escriptor.

El temperamental radicalisme, l'humanisme militant i un seguit de temes sexuals, lingüístics i estètics recurrents s'entrellacen en una prosa plena d'al·lusions amagades i innovacions brillants. Històries inversemblants, en general és una estructura gòtica dels mites, antics i fets a mida.

Un dels grans creadors de la literatura fantàstica contemporània.

Enllaços