La costa més llunyana

Amb milions d’exemplars venuts, el cicle de Terramar ha guanyat un lloc molt apreciat a les prestatgeries de fantasia d’arreu del món. Complex, innovador i profundament moral, ha convertit Le Guin en una de les autores de fantasia i ciència ficció més distingides de tots els temps.

Una bretxa del mal ha trencat l’harmonia entre la vida i la mort. La llum es consumeix en la foscor que amenaça Terramar. Els mags i els dracs s’obliden de les paraules i les persones deambulen apàtiques i desorientades, la seva existència ja no té sentit.

Arren, el fill del príncep d’Enlad, hereu del Principat de Morred, arriba a l’illa de Roke amb rumors sobre un perill desconegut. El Consell dels Savis de Roke debat sobre el Mal que intueixen i en Ged decideix viatjar amb l’Arren a la cerca de l’origen de les pertorbacions. Navegaran fins a la costa més llunyana, buscaran el regne de la mort per restaurar l’equilibri a Terramar sigui quin sigui el preu que exigeixi la seva gesta.

Què en diuen

Aquesta trilogia em va fer mirar el món d'una altra manera; va imbuir-ho tot amb una màgia molt més profunda que la màgia que havia conegut abans. Aquesta era una màgia de paraules, una màgia de parlar de les coses com són realment.

Aquesta idea del poder del llenguatge és deliciosa, i és un lloc on el món i el nostre Ged s’entrecreuen. Les paraules de Le Guin són màgiques. Beu d’aquesta màgia. Submergeix-t’hi. Somia-la.

Terramar es troba entre les obres de ciència-ficció i fantasia millor valorades de tots els temps, explorant qüestions tan importants com la moral, el poder o la identitat.