La vida a qualsevol preu

The August Prize for Best Fiction 2014

Dobloug Prize 2016

En Tomas convida la seva esposa Maj i els seus fills adolescents a un elegant hotel al camp per passar les vacances de Setmana Santa. La Maj hauria de ser feliç i, com de costum, farà tot el possible per ser simpàtica i amable amb els altres hostes, si no fos perquè està tan marejada… Però, quan es deixa fer un massatge facial i sent les mans suaus de l’esteticista sobre el seu rostre, no pot contenir les llàgrimes.

En Tomas lluita per l’empresa familiar i per mantenir-se sobri, en Lasse té problemes per aprovar l’últim curs de l’escola de primària i l’Anita està desapareixent dins d’un món de llibres i de pel·lícules. A mesura que acaba la dècada dels 50 i s’hi entreveuen els canvis dels 60, la Maj veu com el seu món, confortable i estable, comença a trontollar. El seu ideal de vida està quedant obsolet.

Kristina Sandberg dóna veu a una generació de dones silencioses que van ser essencials pel desenvolupament de l’estat del benestar modern i per al curs de la història, però que poques vegades tenen un lloc visible.

La vida a qualsevol preu és l’últim volum de la trilogia de llibres independents sobre la història de la Maj. Se n’han venut més de 400.000 exemplars a Suècia.

Algunes vides segueixen sent invisibles[…] Amb la seva epopeia sobre la Maj, una mestressa de casa, Kristina Sandberg mostra que tota una odissea pot estar continguda dins de les parets d’un pis de la ciutat d’Örnsköldsvik[…] Amb cura, l’olor de la cuina, els fums de la bugaderia, la brisa salada del mar se’ns van fent presents. Estem drets al costat de la Maj, a la cuina, amb les grans qüestions de la vida i un, què farà avui per sopar?

  • ISBN: 978-84-946775-1-9
  • 596 pàgines
  • Publicat: maig 2017
  • Dimensions: 14 x 21 cm cm
  • Format: Rústica
  • Col·lecció: Les Hores
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 21.90 €

Què en diuen

La vida a qualsevol preu posa de manifest que qualsevol vida per petita que sigui és important, és la literatura de les petites coses

Aquest llibre,[…], a més de reflectir la narrativa sueca actual, pot ser el nostre termòmetre per saber com de lluny estem de l’alliberament de la dona de les feines domèstiques, de la conciliació laboral i del respecte per la llibertat íntima de la dona