L’accidental (2a edició)

L’accidental (2a edició)

Dolors Udina

Raig Verd Editorial

Premi Whitbread i Finalista Man Booker Prize

Guanyadora del Whitbread Award i finalista del Man Booker Prize, L’accidental és l’espectacular novel·la que Ali Smith escriu sobre una nena de 12 anys, la seva família i els seus secrets.

Una família s’instal·la a una casa de camp a Norfolk durant tres mesos perquè la dona i mare de la família pugui acabar la seva nova obra. Després arriba l’Amber, una dona de qui no saben res però que modifica les seves rutines i la seva realitat. L’Amber oferirà noves perspectives sobre les seves vides i els seus secrets però… Qui és ella? A qui han obert la porta de casa seva?

Atrevidament intel·ligent i escrita amb una irresistible aroma de lirisme i saviesa, L’accidental explora la naturalesa de la veritat, el paper i la necessitat dels canvis i el transformador poder de saber explicar històries.

Aquesta escriptora ja ens va fascinar amb Com ser-ho alhora, guanyadora del Premi Bailey’s, Costa Award i finalista del Man Booker Prize.

  • ISBN: 978-84-16689-26-2
  • 320 pàgines
  • Publicat: gener 2017
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Col·lecció: Raigs Globulars
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 20.00 €

Què en diuen

Aquesta novel·la té un contagiós sentit de la diversió i la invenció. La història avança a través d'alguns revessos inesperats i arriba a una conclusió satisfactòria, que és també un principi. Però després, és la veu de la nena allò que recordaràs: és el llibre de l’Astrid.

El gran atractiu de L’accidental rau en la manera com segueix la mentalitat de cada personatge: se centra més a traçar l’ociositat dels pensaments d’aquestes persones que no pas el flux de les seves consciències.

Un llibre màgic, altament surrealista, i diferent de totes les novel·les que he llegit.

Una delícia, un tret de canó… L’escriptura com a èxtasi, un plaer vertiginós.

L’accidental està plena de plaers incomparables, conjurats des d'una història simple contada d’una manera complexa.

Excepcional. D’una inventiva exuberant. Encegadorament lluminosa i alhora profundament obscura.

Un llibre impressionant, divertit i commovedor, juganer i xocant. És el que s’espera d’una novel·la moderna que, alhora, trenca totes les expectatives. És complexa. És bonica. És estimulant. És ficció en el seu vessant més enginyós.

Brillant i contagiosa, molt sovint hilarant. Smith fa que mirem el món amb nous ulls.

Les novel·les de Smith bombollegen amb una prosa pirotècnica, amb obertures com remolins, amb un enginy captivador.