L’home revoltat

Premi Nobel de Literatura. Traducció de Joan Fuster i Josep Palàcios.
“Un dels grans manifestos humanistes”. The Times

L’home revoltat és un tractat filosòfic que analitza com i per què al llarg de la història l’ésser humà s’aixeca contra el poder. Publicat el 1951 i tan actual i revelador avui dia com ho va ser en aquell moment, el seu text ens interpel·la tant en la rebel·lia com en la revolta, que per a Camus han de ser vistes com un mateix fenomen manifestat en l’àmbit personal i social respectivament.

L’home revoltat és un estudi rigorós dels moviments i les doctrines dels últims dos segles, on Camus reflexiona sobre l’alliberament de l’home i la necessitat de defensar aquesta llibertat sense perjudicar els altres. Camus exposa les seves idees sobre els límits de la rebel·lia i el dret a la revolta com a prevenció de la tirania en nom de la llibertat.

  • ISBN: 978-84-17925-66-6
  • 384 pàgines
  • Publicat: setembre 2021
  • Dimensions: 21 x 13 cm
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 19.90 €

Què en diuen

És una història completa de la rebel·lió moderna, un marc per considerar una sèrie de qüestions contemporànies, un llibre de referència per a altres autors interessants i una excel·lent demostració d’escriptura clara i rigorosa.

Camus va presentar un nou humanisme en aquest llibre. Va trobar esperança en la bellesa de la solidaritat que té les seves arrels en la dignitat de l'home, és a dir, que hi ha valor en la vida humana.

"Quin és el mecanisme de la controvèrsia? Consisteix a considerar l’adversari com un enemic, simplificant-lo en conseqüència i negant-se a veure’l. A aquell a qui insulto, ja no sé el color de la seva mirada, ni si arriba a somriure i de quina manera. Havent-se convertit en tres quartes parts encegats per la gràcia de la controvèrsia, ja no vivim entre els homes, sinó en un món de siluetes", ens alertava Camus ja el 1948, i somiem en aquest teatre d'ombres que són les xarxes socials d’avui dia, on cadascú, per por de trobar un oponent, prefereix perseguir cent enemics. "Estem asfixiant-nos entre les persones que pensen que tenen tota la raó", resumia l'escriptor.