L’onada a la ment

Premi Locus a Millor Llibre de No-ficció
Le Guin és una dels escriptors més importants del segle XX

Ursula K. Le Guin és una dels escriptors més importants del segle XX. Les seves reflexions i idees són tan valuoses com la seva ficció i han canviat la mirada i l’ofici de molts autors contemporanis. El seu compromís amb la literatura transcendeix a tots els àmbits, no es conforma amb la revolució del gènere, ni amb la reivindicació d’un món millor sinó que ens demana implicació i acció partint d’una mirada crítica que s’inicia en nosaltres mateixos.

La seva convicció en el poder transformador de la lectura i la seva coherència a l’hora d’escriure, converteixen L’onada a la ment en un refugi al qual tornarem una vegada i una altra. El seu univers captivador i valent ens descobreix una forma de veure l’escriptura més enllà de les paraules i ens empeny a imaginar alternatives per al futur que hem de començar en el nostre present.

  • ISBN: 978-84-19206-86-2
  • 384 pàgines
  • Publicat: novembre 2022
  • Dimensions: 13 x 21 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Gènere: No ficció
  • Preu paper: 23.95 €

Què en diuen

Per imaginar, per pensar, per escriure, cal que abans hi hagin “entrat coses”, al cap, i això Le Guin ho sap i ho diu.

Els seus assaigs sobre escriptura em van fer canviar com a escriptor jove: em van ajudar a veure l’art amb més seriositat i són els responsables que, sempre, procuri recordar la joia que em provoca practicar-lo.

Una ullada meravellosa a la ment de la multipremiada Ursula K. Le Guin.

Un volum mordaç, moralment lúcid i engrescador.

Una lectura essencial per a qualsevol persona que pretengui dedicar-se a l’escriptura o que vulgui aprendre què significa fer-ho. 

Quin plaer passejar per la ment espaiosa i juganera de Le Guin. I quin plaer llegir la seva prosa elegant i incisiva. 

Le Guin ens demostra que també és capaç d’escriure no-ficció de manera provocadora i hàbil. La seva veu perspicaç i obstinada sovint salta de la pàgina.

Le Guin reflexiona al voltant dels plaers i la importància de la lectura, el vertader significat de l'alfabetització, el poder de la imaginació i la responsabilitat de l'escriptor.

Un bocí de la seva saviesa clara i brillant sobre temes tan eclèctics i essencials com el gènere, la sacralitat de les biblioteques públiques, la màgia de la conversa humana real i el vertader significat de la bellesa.

Ursula K. Le Guin en sap molt sobre el funcionament de la imaginació i el paper important que juga a l’hora de transformar la matèria primera de l’experiència en alguna cosa nova i estranya.

Aquest recull d’assaig mereix —no, requereix— que l’assaborim de manera delicada, com si es tractés d’un bon vi.