Mort d’un guia de riu
Comparteix

Del guanyador del Booker Prize, Richard Flanagan, que va guanyar amb aquesta novel·la el National Fiction Award.

Sota d’una cascada al riu Franklin, Aljaz Cosini, guia de riu, s’està ofegant.

Assetjat per visions alhora horribles i fabuloses, reviu no només la seva pròpia vida, sinó la de la seva família i els seus avantpassats. En les aigües de la selva tropical que es precipiten damunt seu, veu aquestes vides despullades de les seves realitats superficials, i troba un món on els somnis reafirmen el seu poder sobre el pensament.

A mesura que el riu creix, les seves visions es tornen més turbulentes i, en la inundació del seu passat, Aljaz descobreix l’ànima històrica del seu país.

Flanagan, guanyador del Booker Prize 2014 i el National Fiction Award, ens fa viatjar a Tasmània, on resseguim la vida d’una família durant segles a través dels records d’un narrador molt especial.

La primera novel·la de Richard Flanagan sobre una Tasmània mítica enlluernà lectors arreu del món, i ara és reconeguda com una de les novel·les australianes  més poderoses de les dècades recents.

ISBN: 9788415539957
336 pàgines
Publicat: juny 2015
Format: 213x143
Col·lecció: Raigs Globulars
Gènere: Narrativa
Preu paper: 19.00 €
Preu ebook: 7.49 €

Què en diuen

Ens dóna raons de pes per llegir aquesta història aterridora, violenta, tràgica i bella.

Flanagan, amb el seu agut sentit del físic revestit amb una apreciació de la mística, arriba al cor de les coses… Per als ecologistes aquesta podria ser la novel·la.

Una gran labor, complexa i íntima, no només sobre la solitud, sinó també sobra la família, sobre una expansiva comunitat tribal.

Una gran aposta que coqueteja amb la grandesa literària.

Una novel·la que brilla, triomfal, en el seu disseny audaç.

Molt, molt bell.

Aquesta novel·la és tan original i excepcional, està tan hàbilment escrita i tan plena de veritat, que és fàcil de recomanar a tothom.

Una imatge inesborrable de com la història d’un país juga el seu paper en la conformació del paisatge interior dels éssers humans que la ocupen.

Marca un dels debuts més prometedors en l’escriptura d’Austràlia.

Enllaços