Motorsoul

Motorsoul

Raig Verd Editorial

Motorsoul és l’energia intangible i primigènia que mou en última instància l’ésser humà. Motorsoul ens iguala en condició, no pot ésser dominada per la nostra voluntat i es manifesta en les pitjors circumstàncies. Motorsoul no ens abandona mai, és natura.

Un llibre amb quatre relats sobre l’Àfrica invisible i amb un fil conductor, Motorsoul.

La brutalitat i vitalitat d’un món del qual se’ns manté ignorants se’ns presenta, amb tota la seva cruesa, en quatre relats ambientats en quatre països africans: Namíbia, Congo, Senegal i Ruanda.

Abús i violència, malalties, religió, màgia i superstició, uneixen i destrueixen comunitats i famílies en aquesta novel·la d’aventures on el relat social s’equilibra amb el seu valor literari.

  • ISBN: 978-84-15539-93-3
  • 272 pàgines
  • Publicat: març 2016
  • Col·lecció: Raigs Globulars
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 18.00 €

Què en diuen

Stalker és una veu narrativa molt potent i eficaç, que sorprèn, enganxa i torba a la vegada, i de la que esperareu, com jo, tornar a llegir quelcom ben aviat.

Motorsoul és un alè d’aire fresc per a la narrativa catalana. Ja era hora que algú s’atrevís a escriure ficció sobre l’Àfrica, que ho fes d’una manera tant talentosa i que s’allunyés d’una narrativa catalana actual que molts cops cau en l’endogàmia generacional, la Barcelona moderna o la novel·la històrica previsible. Atreveix-te amb Motorsoul. És un valor segur, és potent, és enèrgic, és… un crit literari.

Motorsoul (Raig Verd) satisfà plenament les expectatives que esperem d’una novel·la d’aventures reeixida: despertar, entre una trama densa i sovint embolicada, l’angoixa d’una pregunta incòmoda. “Com superaria jo aquesta situació de merda?” “Quin camí traçaria sabent que totes les direccions de l’encreuament són vils i pèrfides?”

Motorsoul s’enfronta als conflictes africans des de l’honradesa i la fredor necessàries, apartant-se de les caricatures i els prototips, i preferint evitar qualsevol tipus de condescendència i idealisme (dues formes de menyspreu camuflat) per reflectir la pròpia veu dels autòctons.

"Motorsoul és un llibre que està molt ben escrit. El domini de la llengua i dels recursos literaris que té el seu autor és absolut."

"En aquest sentit, Motorsoul és un alè d’aire fresc per a la narrativa catalana."

"Ja era hora que algú s’atrevís a escriure ficció sobre l’Àfrica, que ho fes d’una manera tant talentosa i que s’allunyés d’una narrativa catalana actual"