Neix un teixidor de somnis

Neix un teixidor de somnis

El despertar d'un escriptor

Josefina Caball

Raig Verd Editorial

Comparteix

Nom habitual a les llistes del Premi Nobel.

XXXI Premi Internacional Catalunya

«Ngugi wa Thiong’o és el Premi Nobel que el món necessita.» The Washington Post

Neix un teixidor de somnis és el despertar d’un escriptor i és l’alliberament d’un poble. Mentre Ngũgĩ se’n va a estudiar a la Universitat de Makerere, Uganda, el seu poble es defensa de l’Imperi britànic. En aquells temps convulsos és quan neix un dels intel·lectuals més importants de la nostra època, formant-se com a periodista, escriptor de contes, dramaturg i novel·lista.

Perseguit pels records i les notícies de la carnisseria i dels encarceraments en massa realitzats per l’estat colonial britànic a la seva Kenya natal, però alhora inspirat en la lluita titànica contra aquestes injustícies, Ngũgĩ comença a teixir històries que recull de les fibres de la memòria, la història i un present vibrant i turbulent. És així com es comença a formar una identitat d’intel·lectual al servei del seu poble.

En aquest text emocionant i provocatiu es despleguen simultàniament el naixement de Ngũgĩ wa Thiong’o com a escriptor combatiu, la fi del colonialisme militar en un dels episodis més violents de la història global i l’empoderament dels pobles africans per decidir el seu futur.

ISBN: 978-84-17925-02-4
256 pàgines
Publicat: gener 2020
Dimensions: 21 x 13,3 cm
Format: Rústica amb solapes
Col·lecció: Ciclogènesi
Col·lecció: Raig Verd
Gènere: Assaig
Preu paper: 21.90 €
Preu ebook: 12.99 €

Què en diuen

Exquisida per la seva honradesa, veritat i resiliència, una crònica necessària d’un dels autors més importants del nostre temps.

És difícil pensar en cap altre escriptor viu que parli sobre el valor de la literatura d’una manera tan inspiradora i esperançadora. Cap lector es voldrà perdre aquesta història fascinant.

Ngũgĩ ha dedicat la seva vida a descriure, satiritzar i desestabilitzar les esferes del poder... Fins i tot tenint en compte que viu a l’exili i que escriu sobretot en kikuiu, segueix teixint històries captivadores.

Enllaços