Noia troba noi

Ali Smith encapçala la llista elaborada per 200 crítics i acadèmics sobre quins són els millors escriptors britànics actuals.

Smith ha estat guardonada amb premis com el Goldsmith, l’Orwell, el Costa Novel, el Book of the Year o el Folio i finalista del Man Booker.

L’Imogen i l’Anthea, dues germanes, treballen juntes a Pure, una agència creativa. L’Anthea s’enamora d’una artista de la protesta que respon al nom d’Ifisol, les pintades gegantines de la qual —distribuïdes per tota la ciutat i carregades d’insults a Pure— s’han convertit en el flagell de l’empresa. Quan l’Anthea i l’Ifisol es troben, l’atracció és inevitable.

Ali Smith, referent indiscutible de les lletres britàniques, ens presenta un relat divertit i fresc, poètic i polític, d’amor i de transformació… I també sobre l’absurditat del consumisme. Una història de revelacions tan agudament enginyosa com lírica que actualitza el mite clàssic de la metamorfosi d’Ifis.

  • ISBN: 978-84-19206-96-1
  • 176 pàgines
  • Publicat: maig 2022
  • Dimensions: 12,8 x 20 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Col·lecció: Raigs Globulars
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 19.95 €

Què en diuen

'Noia troba noi' no és una història sobre la vida després de la mort; és una celebració alegre de la vida en totes les seves estranyes formes.

Intel·ligent, complexa i emocionant.

Una giragonsa capritxosa del mite d’Ifis i Iante... Encís, enginy maliciós i entremaliadures... La prosa ballarina de Smith i la seva narració àgil són encerts tangibles.

Tan fantasiosa com honesta i tan commovedora com hilarant, aquesta és una història preciosa.

Exuberant... Té cert aire eròtic a l’estil d’Ovidi... Aquest conte esvelt, dolç i líric fa una picada d’ullet als molts llibres sense els quals no s’hauria pogut escriure.

Una barreja alegre i divertida... El resultat és un viatge extàtic i estimulant que ens mostra la rellevància del mite d’Ovidi sobre el poder transformador de l’amor per als lectors moderns.

'Noia troba noi' t’enganxa i no et deixa anar… Atrevida i brillant.

Quan vaig acabar de llegir el llibre, tenia el cor accelerat i llàgrimes als ulls, però també un gran somriure dibuixat a la cara.

Poètica… Smith recorda el que els antics ja sabien: que la musicalitat de les paraules ens marca el ritme cap a la comprensió.

Aquesta revisió del relat d’Ovidi no decebrà qui ja conegui la inventiva i juganera ficció d’Ali Smith.

En aquesta reinterpretació moderna, Ali Smith explora, amb la seva típica versatilitat lingüística, problemes com l’homofòbia, la responsabilitat social i corporativa i el sentiment vertiginós d’enamorar-se.

'Noia troba noi' és un treball alegre i experimental. Smith utilitza tot tipus de trucs lingüístics per pintar els seus personatges… Smith és una escriptora juganera que es pren la diversió molt seriosament, i la facilitat de paraula, l’erudició i l’eloqüència de la qual de vegades poden confondre’s amb un fi en elles mateixes. Estic segur que l’urbanita i enginyós Ovidi ho hauria aprovat de bon grat.

És un ús intel·ligent del mite, i Ali Smith ens ha lliurat una altra cascada exuberant de paraules.

Una novel·la autènticament ovidiana en la seva lluminositat, gràcia i exuberància… Un text encantador.