Per què les dones salvaran el planeta

L’empoderament de les dones pot transformar les possibilitats d’aconseguir la sostenibilitat ambiental? Aquest llibre pretén respondre afirmativament a la pregunta amb assajos i entrevistes que no només volen provocar una reflexió, sinó també una acció col·lectiva per canviar-ho tot.

Reunim veus destacades dels moviments feministes i ecologistes internacionals per evidenciar que la igualtat de gènere és imprescindible per a l’acció climàtica. Vandana Shiva, Caroline Lucas, Maria Mies i Yayo Herrero, entre d’altres, exposen els vincles que hi ha entre ecologisme i feminisme en defensa de la justícia social. Mitjançant també l’estudi de casos específics, analitzen les formes en què dones interactuen en la lluita contra el canvi climàtic i les seves conseqüències. La seva voluntat transformadora és capaç d’influir en el medi ambient, però també en la societat, l’educació i en les relacions de poder.

 

Textos de:

Christiana Figueres, Patricia Espinosa, Susan Buckingham, Zandile Gumede, Diane Elson, Lola Young, Nathalie Holvoet i Liesbeth Inberg, Atti Worku, Shukri Haji Ismail Bandare i Fatima Jibrell, Karin Nansen, Gotelind Alber, Lyla Mehta i Melissa Leach,  Naoko Ishii, Caroline Lucas, Julie A. Nelson, Vandana Shiva, Celia Alldridge, Maria Mies, Nidhi Tandon, Anna Fitzpatrick, Carina Hirsch, Kate Metcalf, Juliet Davenport i Yayo Herrero.

  • ISBN: 978-84-16689-85-9
  • 287 pàgines
  • Publicat: març 2019
  • Dimensions: 23.3 x 21 cm
  • Format: Rústica amb solapes
  • Col·lecció: Ciclogènesi
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Gènere: Assaig
  • Preu paper: 22.00 €
  • Preu ebook: 8.99 €

Què en diuen

Aquest llibre és rellevant per a un gran públic (per descomptat, tothom): per informar de la nostra disconformitat amb la discriminació contra les dones, i per proporcionar una perspectiva inspiradora i un estímul de les oportunitats per aconseguir no només la igualtat de gènere, sinó també la sostenibilitat ambiental.

No es pot salvar el planeta sense igualtat ... Necessitem una economia que posi a les dones i a la Terra al centre.

Una inspiradora crida a l’acció.

Si les dones tenen la mateixa oportunitat de contribuir amb la condició global, podrem crear un món més segur, més just i més pròsper.

L'acció climàtica ofereix l'oportunitat de transformar positivament el desenvolupament social i econòmic. Hem d'aprofitar aquesta oportunitat per elevar les dones i les nenes com a iguals en una societat estable i sostenible caracteritzada per una pau i una prosperitat duradores. Així és com les dones salvaran el planeta.