Qui tem la mort

Qui tem la mort

Blanca Busquets

Raig Verd Editorial

Qui tem la mort, guanyadora del World fantasy award a la millor novel·la serà coproduïda per George R.R. Martin en format de sèrie per HBO.

En un futur llunyà, a l’Àfrica de després de l’holocaust nuclear, es du a terme el genocidi d’un poble. Els agressors, els nuru, han decidit seguir el Gran Llibre i exterminar els okeke. En un d’aquests atacs, una dona supervivent que ha estat violada brutalment, aconsegueix sobreviure i escapar a través del desert. Vagant pel desert i amb el desig de morir, ella sola parirà a una nena amb cabells i pell del color de la sorra i, instintivament, sap que la seva filla és diferent. L’anomenarà Onyesonwu, que significa “Qui tem la mort” en una antiga llengua africana.

Qui tem la mort de Nnedi Okorafor denuncia les violències estructurals, la repressió, el racisme, el masclisme i les desigualtats. La imaginació d’Okorafor fascina als seus lectors convertint una recerca personal en una lluita col·lectiva, plena de fantasia i d’èpica.

Aquesta obra va guanyar el World Fantasy Award a la Millor novel·la i ha estat reconeguda amb més premis i nominacions.

  • ISBN: 978-84-17925-00-0
  • 544 pàgines
  • Publicat: juny 2019
  • Col·lecció: Raig Verd
  • Col·lecció: Singulars
  • Gènere: Narrativa
  • Preu paper: 22.90 €

Què en diuen

La imaginació és més viva en les pàgines de Nnedi Okorafor que en molts volums sencers d’epopeies de fantasia ordinària.

Qui tem a la mort és una de les obres més sorprenents, esgarrifoses i veritablement fascinants que he llegit en molt de temps.

Bellament escrita, aquesta és la fantasia distòpica en el seu millor moment.

Tant meravellosament màgica i terriblement realista.

Encantadora i absolutament brillant. El meu cor i coratge van girar del revés.

Una combinació fantàstica i màgica de grans relats.

Comparar l’autora Okorafor amb Octavia E.Butler seria fácil de fer, però aquesta senzilla comparació no hauria de reduir el regal únic d’Okorafor.

Personatges de color matisats i una visió imparcial d’una Àfrica plena de tecnologia, enfrontaments culturals i amor veritable.

Bellament escrit, aquesta és la fantasia distòpica en el seu millor momento. Explorant temes de raça, sexe i identitat cultural. Okorafor combina la fantasia del futur amb el ritme i la sensació de la narració africana.

El més important per l’èxit del llibre és com l’autora transforma lentament la recerca d’Onye del seu pare violador d’una venjança personal a una lluita per transformar els sistemes socials que el van crear.

Okorafor és una narrador de relats que combina la història recent amb la fantasia, la tradició, la tecnologia avançada i la cultura en una cosa meravellosa i nova que no s’hauria de perdre.